שטרודל תפוחים וערמונים/ ניסי גולדרייך

מאפה שטרודל תפוחים עם מתיקות של ערמונים קלויים בבצק עלים ללא מרגרינה

שטורדל חם הוא אחד המאפים שמזכירים לי החורף, תפוחים רכים וחמצמצים, האבקת סוכר הקטיפתית לצד כוס תה חם ומנחם בליל שבת מוקדמת, גם אתם כבר מריחים את הגשם ?

ל 2 רולדות:

2 חבילות בצק עלים מצונן של  "שמרית" (ללא מרגרינה)
4 תפוחים גרנד סמיט קלופים וחתוכים לקוביות
3 אגסים קלופים וחתוכים לקוביות
2 שקיות ערמונים בוואקום קצוצים גס
3 כפות מחית אגסים (אפשר לוותר)
כוס שקדים פרוסים
קצת קינמון
רבע כפית בהרט (אפשר לוותר)
מעט שמן למריחה
אבקת סוכר להגשה

הכנה:

1 בסיר מבשלים את התפוחים והאגסים עם מחית האגסים כחצי שעה על אש נמוכה עד שהפירות זהובים, תוך כדי ערבוב מדיי פעם ומורידים מהאש
2 מוסיפים את הערמונים ומתבלים מעט בקינמון ובהרט ומערבבים
3 מחממים תנור ל180 מעלות טורבו
4 על נייר אפיה פותחים עלה של בצק ובמרכז לרוחב שמים באופן שווה, חצי מכמות מלית הפירות ומפזרים שקדים
5 סוגרים את הכצוות אחד על השני  ובעזרת סכין חורצים פסים לרוחב לכל אורך השטורדל ומעבירים לתבנית תנור
6 מברישים במעט שמן את השטרודל ומכניסים לתנור במסילה האמצעית ל30 דקות כשהמאפה משחים מעט
7 מוציאים ומקררים מעט ומפזרים אבקת סוכר להגשה

בתאבון!

0 0 הצבעות
דירוג הכתבה
2 תגובות
ישנות
חדשות המדורגות ביותר
Inline Feedbacks
הצגת כל התגובות

הבצק עלים של שימרית הוא ללא מרגרינה אך בטח עם חמאה,מה זה משנה? היינו הך.אין בצק עלים ללא מרגרינה או חמאה.אי אפשר עם שמן להכין בצק עלים.אז עובדים עלינו?

הבצק הוא פרווה

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו