שקשוקה עם זיתים מלוחים וביצה עלומה.
מרכיבים ל2 מנות
3 שיני שום קצוצות
חצי פלפל חריף פרוס לטבעות
5 עגבניות גדולות ללא קליפה קצוצות (או 2 פחיות עגבניות קצוצות )
צרור בזיליקום קצוץ
חופן זיתי קלמטה
כפית וחצי מלח גס
כפית פלפל שחור גרוס
כפית סוכר
שמן זית
להגשה פטרוזיליה קצוצה
הכנה:
1 מחממים סיר סוטאז' (בקוטר 26) עם מעט שמן זית
2 מטגנים את השום עד שמזהיב ומוסיפים את טבעות הפלפל חריף מוסיפים את המלח פלפל והסוכר ומורידים לאש נמוכה עד שהפלפל מתרכך מעט
3 עושים חריץ קטן לעגבניות וחולטים אותם במים רותחים ומסירים את הקליפה
4 קוצצים את העגבניות ומוסיפים לסיר
5 מוסיפים את הזיתים ומגבירים מעט את האש ומבשלים כ20 דקות עד שהנוזלים מצטמצמים מעט
6 מוסיפים את הבזיליקום מערבבים ומורידים מהאש
לביצה עלומה :
1 מחממים סיר עם מים רותחים ומתבלים במעט מלח וכפית חומץ
2 שוברים את הביצה לכוס ומעבירים למצקת מרק
3 מכניסים את המצקת עם הביצה לתוך המים הרותחים מחכים כמה שניות ומסירים בתוך המים את הביצה מהמצקת
4 מבשלים כ 2 דקות מוציאים עם המצקת את הביצה ומעבירים למסננת
הגשה:
שמים מהשקשוקה במרכז הצלחת ומעל מניחים את הביצה עלומה
מפזרים פטרוזיליה קצוצה
מזלפים מעט שמן זית
ומגישים עם לחם חם
בתאבון!