שקשוקה עם זיתי קלמטה וביצה עלומה / ניסי גולדרייך

שקשוקה איטלקית עם הרבה עשבים וזיתים מלוחים שנותנים טוויסט מיוחד וחלמון שנשפך על לחם חם לארוחת ערב מפנקת

שקשוקה עם זיתים מלוחים וביצה עלומה.

מרכיבים ל2 מנות

3 שיני שום קצוצות
חצי פלפל חריף פרוס לטבעות
5 עגבניות גדולות  ללא קליפה קצוצות (או 2 פחיות עגבניות קצוצות )
צרור בזיליקום קצוץ
חופן זיתי קלמטה
כפית וחצי מלח גס
כפית פלפל שחור גרוס
כפית סוכר
שמן זית
להגשה פטרוזיליה קצוצה

הכנה:

1 מחממים סיר סוטאז' (בקוטר 26) עם מעט שמן זית
2 מטגנים את השום עד שמזהיב ומוסיפים את טבעות הפלפל חריף מוסיפים את המלח פלפל והסוכר ומורידים לאש נמוכה עד שהפלפל מתרכך מעט
3 עושים חריץ קטן לעגבניות וחולטים אותם במים רותחים ומסירים את הקליפה
4 קוצצים את העגבניות ומוסיפים לסיר
5 מוסיפים  את הזיתים ומגבירים מעט את האש ומבשלים כ20 דקות עד שהנוזלים מצטמצמים מעט
6 מוסיפים את הבזיליקום מערבבים ומורידים מהאש

לביצה עלומה :

1 מחממים סיר עם מים רותחים ומתבלים במעט מלח וכפית חומץ
2 שוברים את הביצה לכוס ומעבירים למצקת מרק
3 מכניסים את המצקת עם הביצה לתוך המים  הרותחים מחכים כמה שניות ומסירים בתוך המים את הביצה מהמצקת
4 מבשלים כ 2 דקות מוציאים עם המצקת את הביצה ומעבירים למסננת

הגשה:

שמים מהשקשוקה במרכז הצלחת ומעל מניחים את הביצה עלומה
מפזרים פטרוזיליה קצוצה
מזלפים מעט שמן זית
ומגישים עם לחם חם

בתאבון!

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו