חמוץ ומתוק: קינוח בשתי צבעים ובשני טעמים / ניסי גולדרייך

תות ולימון הם שילוב צבעים וטעמים הכי מושלם שיש, גם למי שאוהב מתוק וגם למי שאוהב רק את החמוץ. אבל הכי כיף לערבב ולהנות מהכל יחד עם קראמבל אגוזים שמרים את הקרמים לקינוח קליל, שמראש אני אומרת לכם: תכפילו כמויות

קרם לימון ותות עם קראמבל אגוזים/ ניסי גולדרייך

10 כוסות קינוח גדולות או 20 קטנות

לקרם לימון:
125 מ"ל מיץ מלימון (3/4 כוס שתיה חמה)
100 גרם שמן (קצת פחות מ3/4 כוס שתיה חמה)
100 גרם סוכר (חצי כוס שתיה חמה)
4 ביצים

לקרם תות:
10 תותים
חופן פקאן סיני
גביע קטן קצפת צמחית
2 כפות פודינג וניל

לקראמבל:
2 כוסות קמח
100 גרם סוכר חום (חצי כוס שתיה חמה )
120 מל שמן (3/4  כוס שתיה חמה)
כוס אגוזים קצוצים לבחירה

הכנה:
1מקציפים את הקצפת צמחית יחד עם הפודינג לקצפת  יציבה ומניחים בצד

לקרם לימון:
2 מרתיחים בסיר את הלימון, השמן והסוכר עד שהסוכר נמס
3 בקערה קטנה טורפים את הביצים חזק ושופכים לתוך סיר הלימון  תוך כדי ערבוב חזק עד שהלימון מסמיך לקרם סמיך
4 טוחנים במוט בלנדר את הקרם לקבלת קרם לימון חלק
5 מוסיפים חצי מכמות הקצפת שהקצפנו ומערבבים היטב ומעבירים לשקית זילוף

לקרם תות:
6 מרסקים  את התותים  יחד עם הפקאן בעזרת מוט בלנדר בפולסים קצרים
7 מוסיפים את החצי הנותר מהקצפת צמחית ומערבבים היטב ומעבירים לשקית זילוף

לקראמבל:
8 בקערה מעבדים את כל החומרים לבצק אחיד ומפוררים לפירורים גסים
9 מחממים תנור ל180 מעלות
10 מפזרים את הפירורים בתבנית תנור מרופדת נייר אפיה ואופים כ20 דקות עד להזהבה

הרכבה:
מזלפים את הקרם בכוסות  ומוסיפים מהקראמבל
ושומרים בקירור
ניתן לזלף מעט סירופ מייפל לפני ההגשה

שבת שלום!

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו