מרכיבים:
חבילת בצק פילאס מופשר
למלית:
קופסא קוטג'
גביע שמנת חמוצה 27%
כוס פתיתי מוצרלה
צרור עלי תרד קצוצים
2 גבעולי בזיליקום קצוץ
מלח
פלפל
להגשה
סלסה עגבניות:
4 עגבניות בשלות
מלח
פלפל
מיץ לימון
ביצים קשות חמות
אופן הכנת המלית:
1 מערבבים את כל מרכיבי המלית טועמים ומתקנים טיבול לפי הטעם
2 מעבירים לשקית זילוף וחותכים את הקצה לעובי 2 ס"מ
3 פותחים את הבצק ומזלפים לרוחב הבצק מהמלית ומשאירים שוליים ברוחב 1 ס"מ וחותכים בעזרת סכין ומהדקים את הכצוות תוך כדי גלגול בעדינות
4 מגלגלים את הבורקס אל תוך עצמו כמו לצורת חילזון או כמו שרוצים
5 מושחים בביצה ומפזרים שומשום או קצח ומכניסים לתנור בחלק התחחון ל20 דקות בחום 180 מעלות עד שהבורקס מזהיב יפה
הכנת הסלסה:
מגרדים את העגבניות בפומפיה ומתבלים במלח פלפל ולימון לפי הטעם
הגשה:
פורסים את הביצים או משאירים שלם ומגישים חם לצד המאפה והסלסה
בתאבון!