מרכיבים:
נתח טומהוק
כף זרעי חרדל או 2 כפות חרדל דיז'ון
2 כפות חומץ בלסמי
4 כפות רוטב סויה
חצי כוס דבש (כוס שתיה חמה)
מלח גס
פלפל שחור גרוס
ראש שום מחולק לשיניים
צרור שמיר גבעול רוזמרין/ טימין
שמן זית איכותי
הכנה:
1 מעסים את הנתח בשמן זית ומלח גס ומחממים מחבת וצורבים אותו מכל הכיוונים כ2 דקות כל צד
2 מעבירים את הנתח לתבנית פיירקס מרופדת נייר אפיה
3 בקערה מערבבים את החרדל, העגבניות, הפסטו והדבש ושופכים על הנתח ומעסים מכל הכיוונים ומתבלים מעט בפלפל גרוס ומוסיפים את השום והשמיר ומזלפים מעט שמן זית
4 מחממים תנור ל250 מעלות
5 מכניסים את התבנית בחלק התחתון של התנור ואופים רבע שעה
6 מורידים ל160 מעלות ואופים עוד שעה שהבשר יגיע ל55 מעלות, במידה ואוהבים יותר עשוי אז מוסיפים עוד רבע שעה
7 מוציאים מהתנור ומכסים בנייר אלומיניום ומקררים את הבשר חצי שעה בחוץ ואז פורסים למנות ומגישים
מומלץ לפרוס אחרי לילה בקירור ולחמם לא ישירות על הפלטה לשבת