שטרודל תפוחים חורפי / ניסי גולדרייך

מאפה חורפי חם ופריך של תפוחים ואגוזים עם אבקת סוכר מתוקה לצד כוס תה מחמם

מרכיבים:

ל6 רולים
חבילת עלי פילו
שמן
למלית:
5 תפוחים קלופים חתוכים לקוביות קטנות
2 כפות מחית אגסים או 3 אגסים טחונים
חופן צימוקים
כוס אגוזי פקאן/מלך קצוצים
כוס אבקת שקדים או שקדים ללא קליפה טחונים (כוס שתיה חמה)
2 כפות סוכר חום
אבקת סוכר להגשה

הכנה:

1 מחממים סיר עם כף שמן והסוכר ומוסיפים את התפוחים והמחית אגס ומבשלים על אש נמוכה כ20 דקות עד שהתפוחים רכים
2 בעזרת כף תוך כדי בישול קוצצים טיפה את התפוחים עד כדי מעיכה קלה, לשים לב לא לטחון כדי שנקבל עדיין את מרקם התפוחים ומורידים מהאש
3 מוסיפים את הצימוקים והאבקת שקדים והאגוזים ומערבבים
4 לוקחים עלה של פילו ומברישים אותו בשמן בעזרת מברשת או האצבעות ושמים עליו עוד עלה כך בשלושה שכבות כשכל עלה מוברש בשמן
5 שמים בקצה העלה לכל הרוחב מהמלית קצת בנדיבות, ברוחב של כ5 ס׳׳מ ומגלגלים לרול ומעבירים לתבנית ומברישים מלמעלה עוד קצת שמן
6 מחממים תנור ל180 מעלות ואופים כ20 דקות עד שהמאפה מזהיב ומוציאים
7 מפזרים אבקת סוכר ומחממים לפני ההגשה

חורף בריא!

1 1 הצבעה
דירוג הכתבה
1 תגובה
ישנות
חדשות המדורגות ביותר
Inline Feedbacks
הצגת כל התגובות

ניסי המהמממת! מתכונים מעולים!!!

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו