חצ׳פורי חציל קלוי, עגבניות, בזיליקום ומוצרלה / ניסי גולדרייך

מאפה חציל, עגבניות וזיתים עם מוצרלה וביצה רכה בזיגוג של טחינה גולמית פיקנטית

מרכיבים ל4 מנות

לבצק:

500 גרם קמח
250 מ׳׳ל מים פושרים
כף שמרים יבשים
שתי כפיות שטוחות מלח
2 כפות סוכר
חצי כוס שמן זית איכותי

לרוטב עגבניות:

4 עגבניות קצוצות
צרור בזיליקום קצוץ
2 שיני שום כתושות
מלח
פלפל

להרכבת המנה:

טפנד זיתים
1 חציל שלם קלוי על האש
מוצרלה מגורדת
חלמון

לזילוף לפני הגשה:

חצי כוס טחינה גולמית מעורבבת עם חצי כפית סחוג או רבע כפית פפריקה חריפה

הכנת הבצק:

תחילה מכינים את הבצק
במיקסר שמים את השמרים והמים  וממיסים את השמרים.
מוסיפים את הסוכר והקמח ומתחילים לעבד מעט על מהירות נמוכה מוסיפים את השמן זית והמלח ומעבדים 10 דקות ומעבירים להתפחה של שעה

להכנת הרוטב עגבניות:

מחממים סיר עם כף שמן ומוסיפים את העגבניות והבזיליקום והשום ומתבלים במלח ופלפל ומבשלים כרבע שעה עד שהעגבניות רכות ומצטמצמות ומורידים מהאש

להכנת הרוטב עגבניות:

מחממים סיר עם כף שמן ומוסיפים את העגבניות והבזיליקום והשום ומתבלים במלח ופלפל ומבשלים כרבע שעה עד שהעגבניות רכות ומצטמצמות ומורידים מהאש

הרכבת המאפה:

מחלקים את הבצק לארבעה כדורים שווים ובמשטח מקומח היטב מרדדים את הבצק לעובי של חצי ס׳׳מ
מורחים כ2 כפות מרוטב העגבניות  ובמרכז שמים מהחציל ומניחים מהטפנד זיתים עם כפית בכמה מקומות ומפזרים מוצרלה בנדיבות.
מרימים לרוחב את שולי הבצק ואת הכצוות מהדקים כך שנוצר לנו קן.
מעבירים לתבנית מרופדת נייר אפיה או לאבן תנור ואופים בתנור שחומם ל200 מעלות כ20 דקות עד שהמאפה מזהיב.
לקראת סיום האפיה מוסיפים חלמון ואופים עוד 4 דקות ומגישים

מוציאים מהתנור ומזלפים מעט מהטחינה ומגישים

בתאבון!

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו