צלי כתף עם קרמל בצל וזיתים מלוחים / ניסי גולדרייך

צלי כתף במתכון מיוחד שמשלב מליחות של זיתים עם טעם עמוק של בזיליקום וארומה של בירה לבנה ובצלים מקורמלים, מתכון מנצח!

מתכון לצלי כתף עם קרמל בצל וזיתים מלוחים:

מרכיבים:
קילו וחצי נתח של צלי כתף
3 בצלים פרוסים לטבעות
ראש שום מחולק לשיניים
כוס זיתי קלמטה/ זיתים שחורים כבושים ללא גרעין
צרור עלי בזיליקום
בקבוק קטן בירה לבנה
שמן זית איכותי
חצי כוס דבש
כף חומץ בלסמי
כף מלח גס
כפית פלפל שחור גרוס
כפית קימל טחון
חצי ליטר מים רותחים

הכנה:
1 מחממים סיר סוטאז׳ רחב ומתחילים לטגן את הבצל והשיני שום עם מעט שמן זית וכשהם מתחילים לקבל צבע מוסיפים את הדבש וממשיכים לטגן עד שמתקבל צבע קרמל יפה
2 מוסיפים את הבקר וצורבים מכל הכיוונים היטב
3 מוסיפים את התבלינים והמלח ומטגנים עם מעט שמן זית לפתיחת הטעם שלהם
4 מוסיפים את הזיתים וצורבים מעט
5 שופכים את הבירה על הבקר והבלסמי ומביאים לרתיחה
6 מוסיפים את העלי בזיליקום ואת המים הרותחים ומורידים לאש נמוכה בלהבה קטנה ומבשלים 3 עד 4 שעות
7 מקררים לילה במקרר אם רוצים פרוסות דקות או משאירים שלם ופורסים בהגשה

לכבוד שבת קודש!

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו