סלמון בטעם מעושן / ניסי גולדרייך

המתכון לסלמון הזה קיבל כל כך הרבה אהבה בשל הטעם המיוחד בשילוב של החומץ בלסמי והשמן שומשום שיוצרים אפקט של טעם מעושן עדין. תהנו ממנו!

מרכיבים:
פילה סלמון מחולק למנות
2 כפות שמן שומשום טהור לא מזוכך
כף חומץ בלסמי
2 כפות רוטב סויה
2 כפות דבש
כף חרדל דיז'ון
חצי כוס שמן זית איכותי
רבע כוס מיץ מלימון
כפית פלפל שחור גרוס
כפית מלח גס
צרור עלי בזיליקום
חופן זיתי קלמטה
5 עגבניות שרי חצויים

הכנה:
1 מחממים תנור ל200 מעלות
2 בקערה שמים את כל המרכיבים מלבד הבזיליקום הפלפל והמלח ומערבבים היטב
3 מניחים את הסלמון בתבנית אפיה ושופכים את הרוטב על הדג ומעסים אותם
4 מניחים עלי בזיליקום על הדג ומפזרים את הזיתים ומתבלים במלח ופלפל ומכניסים לתנור ל12 דקות בדיוק ומוציאים

לכבוד שבת קודש!

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו