מבשלים לכם שבת • 3 מתכונים מנצחים לשלש סעודות

JDN מגיש: 3 מתכונים מוצלחים וקלים להכנה שישדרגו את שולחן השבת שלכם • והשבוע: עוף שלם בתנור להגשה מרהיבה לסעודה ראשונה, סלט פירות מרענן לסעודה שניה ופשטידת ירקות לסעודה שלישית

סעודה ראשונה

שטרודל תפוחים מנצח

הרכות והחמיצות העדינה של התפוחים במעטפת קריספי של בצק עלים, עושים את העבודה ל"קינוח מושלם".

שטרודל תפוחים מנצח, אפשר להגיש גם עם כדור גלידה או קצפת.

חומרים

5-6 תפוחי עץ מזן גראנד

¾ כוס סוכר

1.5 כפיות שטוחות קינמון

מיץ מחצי לימון

50 גר' חמאה / מרגרינה

400 גר' בצק עלים

מעט אבקת סוכר לפיזור

הוראות הכנה

לקלוף את תפוחי העץ ולחתוך לשמניות, לשים במחבת על אש בינונית להוסיף סוכר, קינמון וחמאה לערבב בעדינות , להשאיר על האש עד שהתפוחים יתרככו , להוסיף מיץ לימון ולערבב מידי פעם, לאחר שהתפוחים התרככו לכבות את הגז ולהמתין שהתפוחים יתקררו.

לשטח את הבצק, לשפוך לאורכו חצי מכמות התפוחים, לגלגל לגליל, לסגור את הקצוות ולהניח בתבנית אפיה, להכין כך גם את השטרודל השני.

לחורר בעדינות עם מזלג את השטרודלים מלמעלה, להכניס לתנור חם בטמפ' של 180 מעלות ל-40 דקות בערך או עד שהשטרודל הופך חום, זהוב.

לפזר מעל מעט אבקת סוכר לקישוט ולהגיש חמים.

סעודה שניה

סלט מיונז,כל כך מזמין וכל כך טעים.

מתאים לסעודות שבת, עם חלה כמובן… וגם לסתם יום של חול.

אצלינו בבית כולם אוהבים סלט מיונז, אני תמיד מכינה ממנו כמות גדולה .

חומרים

5-8 תפו"א לא קלוף

3 ביצים קשות קלופות

1 קופסה אפונה וגזר

6 מלפפון בחומץ

4-5 כפות מיונז

3 כפיות שטוחות מלח

הוראות הכנה

לשטוף את תפו"א להכניס לקערה מלא רבע מים לכסות בנילון נצמד ולהכניס למקרו בטמפ' גבוהה ל 10 דקות, להוציא לבדוק עם קיסם שתפו"א התרככו ,אם צריך אז להוסיף עוד כ- 30 שניות שלא יתרככו יותר מידי.

להוציא את תפו"א, לקרר ולקלוף בעזרת סכין הקליפה יורדת די בקלות, לחתוך לקוביות, לחתוך לקוביות גם את המלפפון, לשים בקערה את האפונה והגזר ללא הנוזל, את קוביות תפו"א והמלפפון, את הביצים לקלוף ולגרד לתוך הקערה בפומפיה עבה.

לערבב את כל המרכיבים בעדינות, להוסיף מלח ומיונז לערבב לפיזור אחיד של המיונז עם כל המרכיבים, לטעות לתקן תיבול, להכניס לקופסא אטומה ולמקרר.

סעודה שלישית

 פוקצ'ה עם טבעות בצל וזעתר
פתרון טוב לסעודה שלישית, עם תוספת גבינות , סלט ירקות חתוך גדול וכוס יין אדום

חומרים

לבצק

½ קל' קמח לבן מנופה

11/2 כוסות מים פושרים

2 כפיות מלח

2 כפות סוכר

1 כף שטוחה שמרים יבשים

מלית על הבצק

מעט מלח גס

3 בצל יבש חתוך לעיגולים

4 כפות שמן זית לרכך קלות את הבצל

1 כפית תבלין זעתר (לא חובה)

2 כפות שמן זית למרוח על הבצק השטוח

מעט שומשום(לא חובה)

 

הוראות הכנה

להכנת הבצק, לשים בקערה את הקמח, ליצור גומה לשים בה את הסוכר, השמרים היבשים ומעט מהמים

בצידי הקערה לשים את המלח, לחכות מס רגעים שהשמרים יתחילו להתפתח להוסיף חלק מהמים, ללוש ולהמשיך להוסיף מים על פי צורך, ללוש לבצק רך ונעים ללוש את הבצק עם כרית היד עוד מס דקות, ללטף את הבצק עם מעט שמן זית ולשים את הבצק בצד להתפחה כשעה וחצי. בינתיים נכין את הבצל, לשים במחבת שמן זית ואת הבצל לבשל על האש שהבצל יתרכך ולא ישרף, אפשר שישחים מעט אך לא יותר מידי, לכבות את האש אם החלטתם להוסיף זעטר אז זה הזמן לפזר על הבצל ולערבב .

לאחר שהבצק תפח לשטח אותו עם מערוך לגודל תבנית של התנור, אני פותחת את הבצק ישר על נייר אפיה ומעבירה עם הנייר לתבנית, לעשות בבצק גומות עם אצבעות מקופלות למרוח את 2 כפות שמן הזית עם מברשת מריחה לזרות מעל מלח גס ולפזר את הבצל בצורה שווה על הבצק, מסביב בבצק הגלוי ניתן לפזר שומשום ולהטביע אותו בבצק עם האצבע.

להכניס את התבנית לתנור שחומם מראש בטמפ' של 180 מעלות ל30 דקות בערך.

 

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו