איך עובדים עם בצק פילו? כל השאלות, כל התשובות.

נשים רבות מסתבכות בכל מה שקשור לאפיה עם בצק פילו. הבצק נשבר לפני או אחרי האפיה? המלית בורחת החוצה? הבצק יוצא רק ולא פריך? כל התשובות בפנים!

טיפים לעבודה עם בצק פילו:

 

קצת על בצק פילו:

עלי פילו דלים משומן, עשויים רק מקמח ומים.

ניתן למלא עלי פילו במגוון מילויים: מלוח, מתוק, דיאטטי, צמחוני, בשרי ועוד.

הפשרת הבצק:

מומלץ להפשיר את בצק הפילו במקרר לילה לפני. הפשרה מהירה תגרום לעלים להישבר.

עבודה עם בצק פילו:

– חשוב להשתמש בבצק פילו מיד לאחר הוצאתו מהמקרר ויש לעבוד איתו בזריזות.

– בזמן העבודה ועד לסיומה, יש לכסות במגבת הלחה את יתר עלי הפילו על מנת שלא יתייבשו וישברו: יש להרטיב מגבת נקייה במים ולסחוט אותה היטב.

– יש לפרוס עלה פילו על משטח עבודה ולהבריש אותו בחמאה מומסת או בשמן (ניתן להשתמש גם בספריי שמן). השמן מונע מהדפים להישבר בזמן האפיה.

– יש לקרר את המלית לפני שמניחים אותה על עלי הפילו ומומלץ שלא לשים מלית רטובה מידי למניעת ריכוך הדפים.

– אם רוצים להבריש את בצק הפילו בביצה, יש להבריש רק את החלק העליון.

אפית הבצק:

במרכז התנור, תוכנית רגילה, 190 מעלות בתנור שחומם מראש.

חימום חוזר של מאפה מוכן:

בתנור ולא במיקרוגל.

קיפול הבצק:

יש לקפל קודם את השוליים ואחר כך לגלגל לרולדה/סיגר (כדי שהמלית לא תזלוג מהצדדים).

מחר – מתכון נהדר לבצק פילו במילוי אגוזים. בקלוואה, בשפה שלנו.

 לטיפים ומתכונים נוספים לחץ כאן

 

0 0 הצבעות
דירוג הכתבה
2 תגובות
ישנות
חדשות המדורגות ביותר
Inline Feedbacks
הצגת כל התגובות

מה עושים כשעלי הבצק דבוקים ואי אפשר להפריד אותם

מה עושים כשעלי הבצק דבוקים ואי אפשר להפריד אותם

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו