טיפים לעבודה עם בצק פילו:
קצת על בצק פילו:
עלי פילו דלים משומן, עשויים רק מקמח ומים.
ניתן למלא עלי פילו במגוון מילויים: מלוח, מתוק, דיאטטי, צמחוני, בשרי ועוד.
הפשרת הבצק:
מומלץ להפשיר את בצק הפילו במקרר לילה לפני. הפשרה מהירה תגרום לעלים להישבר.
עבודה עם בצק פילו:
– חשוב להשתמש בבצק פילו מיד לאחר הוצאתו מהמקרר ויש לעבוד איתו בזריזות.
– בזמן העבודה ועד לסיומה, יש לכסות במגבת הלחה את יתר עלי הפילו על מנת שלא יתייבשו וישברו: יש להרטיב מגבת נקייה במים ולסחוט אותה היטב.
– יש לפרוס עלה פילו על משטח עבודה ולהבריש אותו בחמאה מומסת או בשמן (ניתן להשתמש גם בספריי שמן). השמן מונע מהדפים להישבר בזמן האפיה.
– יש לקרר את המלית לפני שמניחים אותה על עלי הפילו ומומלץ שלא לשים מלית רטובה מידי למניעת ריכוך הדפים.
– אם רוצים להבריש את בצק הפילו בביצה, יש להבריש רק את החלק העליון.
אפית הבצק:
במרכז התנור, תוכנית רגילה, 190 מעלות בתנור שחומם מראש.
חימום חוזר של מאפה מוכן:
בתנור ולא במיקרוגל.
קיפול הבצק:
יש לקפל קודם את השוליים ואחר כך לגלגל לרולדה/סיגר (כדי שהמלית לא תזלוג מהצדדים).
מחר – מתכון נהדר לבצק פילו במילוי אגוזים. בקלוואה, בשפה שלנו.
מה עושים כשעלי הבצק דבוקים ואי אפשר להפריד אותם
מה עושים כשעלי הבצק דבוקים ואי אפשר להפריד אותם