חידוש מרענן – אורז עם פרגיות, עדשים וגזר

ארוחת חג חגיגית במיוחד ובתבנית אחת - נהדר לגוון, טעים לאכול, מכובד לארח. כל המעלות בצלחת אחת - אורז עם פרגיות, עדשים וגזר.

אורז עם פרגיות, עדשים וגזר

תבשיל בסיר אחד: אורז עם פרגיות חתוכות, עדשים וגזר.

אורז עם פרגיות, עדשים וגזר

מצרכים (4-5 מנות):2 כוסות אורז לבן

400-500 גרם פרגיות חתוכות לקוביות קטנות

1 בצל בינוני קצוץ

4 גזרים בינוניים מגורדים גס

2 כוסות עדשים ירוקות מבושלות משקית קפואה

3 ורבע כוסות מים רותחים

תיבול: כפית כורכום, כפית שטוחה כמון, כפית גדושה מלח, כפית גדושה אבקת מרק, רבע כפית פלפל שחור.

אופן הכנה:-מחממים סיר רחב עם 3 כפות שמן ומטגנים את הבצל את עד להזהבה קלה.

-בעזרת כף מזיזים את הבצל לצידי הסיר ומוסיפים את הפרגיות. ממליחים ומפלפלים מעט בעזרת המלחייה ומטגנים כדקה מכל צד עד שהפרגיות משנות צבען ללבן.

-מוסיפים את הגזר, ממליחים ומערבבים. מבשלים עם מכסה במשך כדקה.

-מוסיפים את העדשים והאורז ומתבלים בכורכום, כמון, אבקת מרק, מלח ופלפל שחור. מוזגים את המים הרותחים, מערבבים ומביאים לרתיחה (כשהתבשיל מעט מבעבע). מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 20 דקות. מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה למשך 10 דקות נוספות.

*במקום עדשים ירוקות משקית קפואה ניתן להשתמש ב 3/4 כוס עדשים שחורות יבשות ואז יש לבשל אותן בנפרד במים רותחים כחצי שעה, עד שהן מתרככות ולסנן. לאחר מכן ניתן להשתמש בהן לתבשיל כרגיל.

*במקום פרגיות- ניתן להשתמש בחזה עוף.

למתכונים נוספים לחג – לחץ כאן

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו