אתרוגים אחרי סוכות – ארבעה מתכונים נבחרים

כבר לא חפץ חסר שימוש. מתכונים מפתיעים עם אתרוגים - ריבה, כמובן, ועוגה ואפילו דג ו... אורז!

כתבות נוספות בנושא:

אריסה ביתית / עטרה ז'ורנו
חלות  כוסמין / ניסי גולדרייך
איך מכינים ומכניסים שבת בנחת? / ניסי גולדרייך
תבשיל אורז עם שוקיים / ניסי גולדרייך

אתרוגים אחרי סוכות.

במהלך השנה לא נמצא את האתרוג בחנויות הירקות והפירות. בערב חג הסוכות הוא נמכר במחירים מפולפלים לצרכי מצווה. וכבר החג מאחורינו ובידינו "אתרוגים אחרי סוכות" שאין חפץ בהם. זו ההזדמנות לגלות צדדים לא מוכרים בפרי עץ הדר הריחני.

אין ספק שהצד הקולינרי לא היה אף פעם הצד החזק של האתרוג, אך בטיפול נכון, מינונים מדויקים וקצת סבלנות נפתיע בטעמים חדשים!

טעמו של אתרוג דומה לטעמו של הלימון, רק חמוץ יותר ומר הרבה יותר. קליפת האתרוג עבה, מחוספסת, ריחנית, בעלת ניחוח ייחודי, ועשירה בשמנים אתריים וככזאת, מהווה חומר גלם מצוין למתכונים שונים. פנים האתרוג זעיר יחסית ומלא בגרעינים. פלחי האתרוג יבשים, נטולי מיץ ותפלים מעט ולכן כמעט ולא באים לידי שימוש במטבח.

על מנת להוציא את המרירות של האתרוג יש להשרותו במים שלושה ימים כשבכל יממה מחליפים את המים. (לפחות 3 החלפות). אל תוותרו על תהליך ההשריה. יש המחמירים ולאחר ההשריה מרתיחים את האתרוג ומחליפים את המים 3 או 4 פעמים (כעשר דקות רתיחה בכל פעם) . ההרתחה מבטיחה לכם שלא נשארה טיפת מרירות באתרוג.

השימוש הקלאסי באתרוג הוא לריבות ולמרקחות, לעוגות ולמאפים. המיץ (המועט!) של האתרוג מעשיר תרכיזים וממתקים וקליפתו משמשת להכנת ממתקים.

 החלטנו להשתעשע מעט במטבח עם אתרוגים – כי אם לא עכשיו, אז מתי?

אז הנה לפניכם ארבעה מתכונים נבחרים עם אתרוגים.

אתרוג

עוגת אתרוגים

המצרכים לתבנית 4A או 2 אינגליש קייק

מה צריך?

150 גרם סוכר
250 גרם קמח
5 גרם אבקת אפיה
חבילת מרגרינה בטעם חמאה
5 ביצים
כוס (200 מ"ל) מיץ תפוזים/מים/חלס סויה
150 גרם ריבת אתרוגים (מתכון להלן)
קלית אתרוג מאתרוג אחד בינוני

מה עושים?

בקערת המיקסר הקציפו את המרגרינה והסוכר.

הוסיפו לקערה את הביצים והקליפה המגורדת, ערבלו עד שמתקבלת תערובת אחידה.

בקערה נפרדת ערבבו את הקמח עם אבקת האפיה והוסיפו את הקמח והמץ לסירוגין. הקפידו שלא יהיו גושים.

שמנו את התבנית, שפכו לתוכה חצי מכמות הבלילה, בעזרת כפית פזרו את הריבה בכל שטח העוגה ושפכו מעל את שארית הבלילה.

אפו בתנור מחומם ל 180 מעלות במשך 40-45 דקות.

צננו את העוגה היטב לפני החיתוך.

 עוגת אתרוג

 ריבת אתרוגים
מה צריך?

חצי ק"ג אתרוגים
חצי ק"ג סוכר
הרבה מים

מה עושים?

השרו והרתיחו את האתרוגים (כפי המפורט למעלה).

סננו את האתרוגים מן המים.

הכניסו לסיר את האתרוגים והסוכר והביאו לרתיחה – על אש קטנה.

המשיכו לבשל את הריבה על האש הקטנה במשך כשעה או עד שהריבה תקבל צבע ומרקם של דבש. (ניתן לבדוק זאת ע"י מזיגת כף לצלוחית, המתינו להתקררות!)

את הריבה שימרו בצנצנת זכוכית מעוקרת ואטומה.

 ריבת אתרוג

דג ברוטב אתרוגים וכוסברה

מנה קלת הכנה וקצרת בישול ובעלת ניחוח שלא תמצאו בשום מקום!

מה צריך?

1 ק"ג נתחי דג נסיכת הנילוס   

3 אתרוגים                       

1 כוס סוכר                            

2 כוסות מים                              

מיץ מלימון טרי

1/4 כפית פלפל שאטה                  

קורט מלח

כורכום

כוסברה קצוצה

מה עושים?

השרו את האתררוגים במשך מספר שעות. (או השרו והרתיחו כנ"ל)

חצו את האתרוגים, הוציאו את הגרעינים ופרסו אותן לרצועות דקות.

בסיר שטוח הניחו את האתרוגים הפרוסים, יחד עם הסוכר המים, הלימון והתבלינים. בשלו כשעה.

הוסיפו לסיר את הדג ובשלו עוד חצי שעה.

לפני ההגשה מפזרים כוסברה טריה קצוצה.

 דג באתרוג

אורז עם אתרוגים

מנה שונה, מיוחדת ומפתיעה מהמטבח האיטלקי.

מה צריך?

2 כוסות

100 שמן                        

בצל גדול קצוץ לקוביות

1 כוס יין לבן                          

4-5 כוסות מרק עוף                       

2 אתרוגים                        

מלח ופלפל                    

 

מה עושים?

גררו מהאתרוג את הקליפה (שימו לב לא לגרד את הקליפה הלבנה!) והשרו את הגרירה במים למשך מספר שעות.

סננו את האתרוג מן המים, העבירו לסיר, הוסיפו מים ובשלו כחצי שעה.

בסיר נוסף טגנו את הבצל בשמן עד להזהבה.

הוסיפו את היין ובשלו עד שהיין נעלם…

שיטפו את האורז היטב והוסיפו אותו לסיר האתרוגים. ערבבו.

צקו את המרק בכמויות קטנות לסיר האורז תוך כדי בחישה עד שכל המרק נספג והאורז מתרכך.

תבלו במלח ופלפל ומעט מיץ לימון.

שנזכה לישב בסוכת עורו של לוויתן! 

הכתבות המעניינות ביותר

רבבות במעמד סיום המחזור השני של 'הדף היומי בהלכה' של 'דרשו' בארנה • שידור חי
האדמו''ר מסקולען ירושלים במעונו של גאב"ד ירושלים
שמחת הנישואין לבן רב קהל חסידים טבריה ובת אב"ד מאקווא נתניה
המתווה שהוצג לגנץ: אביתר תמורת חומש; בימין תוקפים - "הסכמים יש לכבד"
דוכן העיתונים • כל שערי השבועונים על המסך שלכם
החל מחזור 23 לעידוד כתיבת חידו"ת שע"י ממלכת התורה 'וכתבתם'
מעמד 'כבוד חכמים ינחלו' לאברכי כולל להוראה ויז'ניץ עפולה
הפיצוץ בחתונה: מתקן קונפטי ששולבו בו זיקוקים הביא לפציעתם של הצעירים
המקובל רבי ציון בוארון ערך תפילת שובבי"ם בכולל "זוהר השלום" באשדוד
האדמו"ר מנדבורנה ירושלים במעמד פתיחת הכולל בבית מדרשו בבני ברק
שלג כבד מכסה שוב את החרמון; 20 ס"מ נוספו במפלס התחתון • צפו
הרמב"ם היומי • ספר קרבנות הלכות תמורה פרק ד' • צפו
הפינה היומית: שתי דקות על כיבוד הורים עם הרב אהרן רוט • צפו
עִנְבֵי הַגֶּפֶן בְּעִנְבֵי הַגֶּפֶן • שמחת התנאים לנכדת האדמו"ר מוואסלוי
המאמץ הדיפלומטי: מקרון נפגש תוך 36 שעות עם פוטין, זלנסקי ושולץ
רוסיה תפתח בתרגיל ענק בבלארוס; ארה"ב שולחת אלפי חיילים • צפו
דינר לטובת ישיבת באבוב בני ציון • גלריה
השיעור היומי: הרב דוד חבושה • צפו
0 0 הצבעות
דירוג הכתבה
2 תגובות
ישנות
חדשות המדורגות ביותר
Inline Feedbacks
הצגת כל התגובות

תבררו אצל מגדלי האתרוגים כמה ריסוס מקבלים האתרוגים לעומת כל פרי אחר, ותלמדו שהאתרוג מקבל עשרות מונים של ריסוס, ואכילתו בכל צורה שהיא מזיקה לבריאות

צודק לגמרי!!!
אסור לאכול אתרוג
האתרוגים מלאים בריסוס מסוכן ללא הגבלה כיוון שאינו משמש לאכילה אין עליו פיקוח של משרד הבריאות.
ואם בכול זאת אתם רוצים להשתמש אל תשכחו לעשר…

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו

Hide picture