מבשלים לכם שבת • 3 מתכונים מנצחים לשלש סעודות

JDN מגיש: 3 מתכונים מוצלחים וקלים להכנה שישדרגו את שולחן השבת שלכם • והשבוע: תבשיל פרגיות בקרם קוקוס לסעודה ראשונה, קינוח אצבעות שוקולד לסעודה שניה וסלט עלי בייבי שיקשט לכם את השולחן בסעודה שלישית

סעודה ראשונה

מתכון לדג שלם בתנור – קל להכנה וטעים במיוחד

דג דניס שלם בתנור

מצרכים (2 מנות):2 דגי דניס שלמים ונקיים (סה"כ 1 ק"ג)

3 כפות שמן זית

4-5 שיני שום פרוסות/קצוצות

4 כפות מיץ לימון

כפית תבלין כוסברה ופטרוזיליה (ניתן להשתמש גם בעלים טריים קצוצים דק)

כפית שטוחה פפריקה מתוקה

חצי כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם

אופן הכנה:-חותכים את הדג לאורכו ובעזרת סכין חורצים את בשר הדג לעומק משני הצדדים (כ-3 חתכים מכל צד, בחלקו החיצוני).

דג דניס בתנורדג דניס בתנור

-מערבבים את כל החומרים בקערית ומתבלים את הדג מבחוץ, מבפנים ובין החריצים.

דג דניס בתנור

-מניחים את הדגים בתבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 190 מעלות במשך 25-30 דקות (ב-5 דקות האחרונות ניתן להגביר את חום התנור לחום גבוה מאוד כדי להשחים את הדגים).

סעודה שניה

מתכון לעוגה בחושה וטעימה עם נגיעות של פירורי חלבה ושוקולד קצוץ

עוגה במילוי חלבה ושוקולד

2 תבניות אינגליש קייק /תבנית עגולה 24 /תבנית מלבנית 22X31

מצרכים:

3 ביצים

3/4 כוס סוכר

3/4 כוס שמן

כוס מיץ תפוזים (מבקבוק לשתיה קלה)

כפית תמצית וניל (לא חובה)

2 כוסות קמח תופח (או 2 כוסות קמח לבן מעורבבות עם 2 כפיות אבקת אפיה)

80 גרם שוקולד מריר קצוץ

כוס חלבה מפוררת (150 גרם)

כפית קמח

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות ומשמנים תבנית (ניתן להשתמש ב2 תבניות אינגליש קייק /תבנית עגולה 24 /תבנית מלבנית 22X31).

-מערבבים בעזרת מטרפה או כף את הביצים עם הסוכר. מוסיפים שמן, מיץ תפוזים, תמצית וניל ומערבבים. מוסיפים קמח ומערבבים קלות עד שהקמח נטמע בתערובת. מערבבים בקערית נפרדת פירורי חלבה, שוקולד קצוץ וכפית קמח ומוסיפים לתערובת. מערבבים ערבוב קליל.

-יוצקים את התערובת לתבנית משומנת. אם אופים ב-2 תבניות אינגליש קייק – אופים במשך 30-35 דקות. אם אופים בתבנית עגולה/מלבנית, אופים במשך 40-45 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.

עוגה במילוי חלבה ושוקולד

סעודה שלישית

פסטה מבושלת

150  גרם גבינה בולגרית רכה חתוכה לקוביות (ניתן להמיר בקופסת טונה)

חצי כוס זיתים שחורים מגולענים

חצי גמבה חתוכה

חופן עלי בזיליקום קצוצים גס

חופן אגוזי מלך קצוצים גס

תיבול:  זילוף של שמן זית, כפית חומץ בלסמי, תבלין בזיליקום, מלח ופלפל

אופן הכנה: לערבב את כל החומרים בקערה.

למתכונים נוספים לשבת – לחצו כאן!

שבת שלום ומבורך!

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו