מבשלים לכם שבת • 3 מתכונים מנצחים לשלש סעודות

JDN מגיש: 3 מתכונים מוצלחים וקלים להכנה שישדרגו את שולחן השבת שלכם • והשבוע: כרובית אפויה לסעודה ראשונה, קולורבי ופיטריות בתנור לסעודה שניה וקרם שניט אישי לסעודה שלישית

 

סעודה ראשונה

כרובית בטחינה

מתכון קל להכנה וטעים: כרובית בטחינה אפויה בתנור

כרובית בטחינה

מצרכים (2-3 מנות):כרובית בינונית מפורקת לפרחים (500-600 גרם)

2-3 כפות שמן זית

כפית סילאן

שליש כפית מלח

קמצוץ פלפל שחור

לטחינה:

6 כפות מלאות טחינה גולמית

שן שום כתושה

4 כפות מיץ לימון

שליש כוס מים קרים (ניתן להוסיף יותר במידת הצורך)

מלח (כשליש כפית שטוחה)

*לקישוט (לא חובה) – כף עלי פטרוזיליה

אופן הכנה:-ממלאים סיר במים ומביאים לרתיחה (כשהמים מבעבעים). מוסיפים את פרחי הכרובית ומבשלים על אש גבוהה (ללא מכסה) במשך 7 דקות. מעבירים למסננת.

-מחממים תנור ל200 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפיה ומניחים עליה את פרחי הכרובית.

-מערבבים בקערית שמן זית, סילאן, מלח ופלפל שחור, יוצקים מעל פרחי הכרובית ומערבבים היטב עד לציפוי אחיד של הפרחים.

-מכניסים לתנור ואופים במשך 30-35 דקות, עד שהכרובית מזהיבה ומשחימה מעט בקצוות. מוציאים מהתנור ומצננים מעט.

-מערבבים בקערה את כל חומרי הטחינה ויוצקים על הכרובית לפני ההגשה. ניתן לפזר מעל עלי פטרוזיליה (לא חובה).

סעודה שניה

קולורבי בתנור עם פטריות בתיבול עדין

ניתן לחמם על הפלטה

קולורבי ופטריות בתנור

מצרכים (כ-3 מנות):3 קולורבי בינוניים קלופים וחתוכים לרבעים בעובי כ1 ס"מ

סלסלת פטריות חתוכות גס

4 כפות שמן זית

חצי כפית שטוחה מלח

קמצוץ פלפל שחור

אופן הכנה:-מתבלים את פלחי הקולורבי והפטריות עם שמן זית, מלח ופלפל שחור ואופים בתנור ב190 מעלות במשך כ-30 דקות, עד שהקולורבי מתרכך (מומלץ לערבב את התערובת כ-5 דקות לפני סיום האפיה).

 

איך לבחור קולורבי? כדאי לבחור קולורבי קטן או בינוני (הגדולים פחות טעימים). הקולורבי צריך להיות בצבע ירקרק (אם הוא בצבע לבן הוא כבר לא טוב).  הקולורבי צריך להיות במרקם קשה (לא קשה כמו אבן אבל גם לא רך וגמיש).

קולורבי

סעודה שלישית

 

קרמשניט אישי: קינוח מרשים וטעים בקלי קלות

קרם שניט אישי

מצרכים (כ-20 יחידות):חבילת בצק עלים מופשר (750 גרם)

לקרם:

מיכל שמנת מתוקה/ קצפת צמחית (250 מ"ל)

רבע כוס חלב (לפרווה- חלב קוקוס או חלב סויה)

3 כפות אינסטנט פודינג וניל

לקישוט:

50 גרם שוקולד מריר

אופן הכנה:-מחממים תנור מראש ל180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה.

-פורסים את בצק העלים על משטח עבודה. מרדדים קלות בעזרת מערוך (אין לרדד דק מידי). בעזרת כוס בעלת קוטר קטן (4-5 ס"מ) קורצים כ-40 עיגולים קטנים. מסדרים את העיגולים על נייר אפיה.

-בעזרת מזלג מחוררים כל עיגול מספר פעמים ומרססים/מברישים כל עיגול במעט שמן.

הכנת קרם שניט אישי

-מכניסים לתנור ואופים במשך 15-17 דקות עד להזהבה יפה. מוציאים מהתנור ומניחים לעיגולים להתקרר לטמפ' החדר.

-בינתיים שהעיגולים נאפים בתנור מכינים את הקרם: מקציפים שמנת כחצי דקה. מוסיפים חלב ואינסטנט פודינג וניל וממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת יציבה.

-מזליפים מהקצפת מעל כל עיגול (ניתן להניח קרם בעזרת כפית) ומעל מניחים עיגול נוסף בדומה לסנדוויץ.

הכנת קרם שניט אישי

-מניחים בקערית קוביות שוקולד מריר וכף מים וממיסים במיקרוגל. מערבבים עד לתערובת חלקה. מזליפים בעזרת כפית או שקית זילוף מעל כל יחידה.

*עוטפים בניילון נצמד או סוגרים בקופסה סגורה ושומרים במקרר.

למתכונים נוספים  www.10dakot.co.il

 



 

 



 

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו