לכבוד שבת – פשטידת אטריות ובשר

מנת פתיחה בשרית ומפתיעה - פשטידת אטריות ובשר. אפשר עוד?

פשטידת אטריות ובשר טחון

תבנית פיירקס או אלומניום חד פעמית בגודל 20X29

מצרכים:שכבת הבשר:

500 גרם בשר טחון

1 בצל גדול קצוץ

2 שיני שום כתושות

5 כפות גדושות רסק עגבניות

עגבנייה קטנה מגורדת/ 2 כפות גדושות עגבניות מרוסקות מקופסת שימורים

1 כוס מים רותחים

תיבול: כפית סוכר, 1/2 כפית אבקת קינמון (לא חובה), 1/2 כפית מלח, פלפל

שכבת האטריות:

400 גרם אטריות רחבות מבושלות

2 ביצים

1 כף שמן זית

מלח, פלפל

אופן הכנה:שכבת הבשר: מחממים מחבת עם מעט שמן ומטגנים את הבצל הקצוץ עד להזהבה. מוסיפים את השום הכתוש ואת הבשר הטחון ומבשלים תוך כדי ערבוב 2-3 דקות עד שמתבשל ומשנה צבעו. מוסיפים את שאר החומרים ומתבלים. מערבבים במשך 3-4 דקות ומסירים מהאש.

שכבת האטריות: מערבבים בקערה את האטריות, הביצים, שמן זית, מלח ופלפל.

-מחממים תנור ל200 מעלות.

-משטחים בתבנית מחצית מכמות האטריות. יוצקים מעל את תערובת הבשר ומעל משטחים את יתרת האטריות.

-מכניסים למרכז התנור למשך 20-30 דקות עד ששכבת האטריות העליונה מזהיבה.

פשטידת אטריות ובשר, פשטידת בשר טחון

מתכונים לפשטידות נוספות תמצאו כאן!



 

0 0 הצבעות
דירוג הכתבה
1 תגובה
ישנות
חדשות המדורגות ביותר
Inline Feedbacks
הצגת כל התגובות

מה קורה לפינת האוכל אצלכם פעם הייתם מעלים הרבה יותר מתכונים כמעט כל יום ועכשיו אולי פעם ב…..

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו