Yonatan Sindel/Flash90

סקר הלמ"ס: 14% מהעובדים נמצאים בחל"ת – 16% מהעסקים לא קיבלו סיוע

מנתוני הלמ"ס עולה כי 62% מהחברות דיווחו כי ספגו בספטמבר, הזמן בו החל סגר שני, פגיעה של יותר מ-25% בפדיון - ההכנסה הגולמית של חברה כתוצאה מפעילותה העסקית הרגילה, מדובר בעלייה חדה מחודש אוגוסט, אז דיווחו 22% מהחברות על פגיעה כזו

מנתונים שמפרסמת היום (חמישי) הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה עולה כי 62% מהחברות דיווחו כי ספגו בחודש ספטמבר, בו החל סגר שני, פגיעה של יותר מ-25% בפדיון – ההכנסה הגולמית של חברה כתוצאה מפעילותה העסקית הרגילה, בלי ניכוי העלויות שנדרשו לשם יצירת הכנסה זו. מדובר בעלייה חדה מחודש אוגוסט, אז דיווחו 22% מהחברות על פגיעה כזו.

עוד עולה כי 93.5% מהעסקים בענף המזון ציינו כי ספגו פגיעה של יותר מ-25% בהכנסותיהם בספטמבר, לעומת 33% מהעסקים הללו שדיווחו על פגיעה כזו באוגוסט. נוסף על כך, אחוז העובדים הנמצאים בחל"ת (חופשה ללא תשלום) עלה באופן חד מ-6.4% באמצע אוגוסט ל-14% באמצע אוקטובר.

יצוין, כי ההגבלות על מקומות העבודה בסגר זה היו מרוככות יותר לעומת הסגר הראשון. עם זאת, מאחר שהעסקים נמצאים במשבר כבר תקופה ארוכה הנזק מהסגר השני עלול להיות משמעותי יותר לחלקם.

העלייה החדה ביותר בשיעור העובדים שיצאו לחל"ת נרשמה בענפי המסחר והמזון. על פי דיווחי העסקים, כ-10.8% מהעובדים בחל"ת, כ-156 אלף עובדים, נמצאים במצב זה בגלל הסגר השני. עוד עולה מהסקר כי כ-40.5% מהעסקים שהשתתפו בו לא פנו לקבלת מענק תמיכה לעסקים ממשרד האוצר. כאשר כ-41% מתוכם לא פנו מכיוון שלא עמדו בתנאי הסף, כ-30.8% מהם לא פנו כי אין להם צורך במענק וכ-16% נתקלו בקשיים בירוקרטיים.

בתוך כך, משירות התעסוקה נמסר כי מאתמול הגיעו 3,614 דיווחים על חזרה לעבודה, ונרשמו 2,582 דורשי עבודה חדשים. עתה רשומים בשירות התעסוקה 972,979 דורשי עבודה, מהם 623,914 נמצאים בחל"ת.

בלשכה המרכזית לסטטיסטיקה ציינו כי במהלך חצי השנה שחלפה מתחילת המשבר, חברות רבות פיתחו פתרונות ודרכים להתמודדות עם ההגבלות (כמו מכירה מקוונת או תשתיות עבודה מהבית). כ-24% מהחברות בענפי המסחר הקמעונאי פיתחו אתר אינטרנט או שיפרו את האתר הקיים בתגובה למשבר.

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו