צילום: דאוניג 10

בגלל התפשטות המוטצייה: בריטניה נכנסת לסגר נוסף – שיימשך יותר מחודש

ראש הממשלה הכריז שההגבלות המחמירות יימשכו לפחות עד אמצע חודש פברואר, ובמהלכו בתי הספר יעברו ללמידה מרחוק ומרבית החנויות יסגרו. "הכוננות בכל המדינה עלתה לרמה 5, כלומר סכנה לקריסת מערכת הבריאות", התריע. לדבריו, המוטציה מדבקת בכ-50% יותר

ראש ממשלת בריטניה בוריס ג'ונסון הודיע כי אנגליה תיכנס לסגר מלא, שצפוי להימשך לפחות עד אמצע חודש פברואר. זאת, על מנת להתמודד עם התפרצות המוטציה החדשה של נגיף הקורונה במדינה. בכך, מצטרפת אנגליה ליתר חלקי בריטניה – ווילס, צפון אירלנד וסקוטלנד – שכבר נכנסו לסגר.

בנאומו קרא ג'ונסון לתושבי אנגליה להישאר בבתים, ואמר כי יוּתר לצאת מהבית לצורכי עבודה רק אם מדובר בעבודה שאי אפשר לבצעה מרחוק. עוד יותר להם לצאת החוצה לקנות מצרכים ולבצע פעילות ספורטיבית. מוסדות החינוך ייסגרו ברובם, בכלל זה בתי הספר היסודיים, חטיבות הביניים, האוניברסיטאות והמכללות, והלימודים בכולם יתקיימו מרחוק.

עוד אמר ראש הממשלה הבריטי כי המוטציה החדשה בנגיף מידבקת בכ-50% יותר וכי בתי החולים בתפוסה הגבוהה ביותר מאז תחילת המגפה. בעניין מבצע החיסונים בממלכה אמר ג'ונסון כי הבריטים חיסנו יותר אזרחים מבכל מקום אחר באירופה, וכי חיסון כל קבוצות הסיכון יאפשר להסיר מקצת המגבלות. "אני מאמין שאנו בשלב האחרון של המגפה", אמר ג'ונסון.

"אני מבין את הלחץ הנפשי שזה גורם בכל המדינה, גם להורים שהילדים שלהם היום הלכו לביה"ס ותוהים למה לא לקחנו את ההחלטה מוקדם יותר. אנחנו יודעים כמה כל יום בחינוך הוא חשוב לילדים. אני רוצה להבטיח שהבעיה היא לא שהילדים לא בטוחים בביה"ס, הבעיה היא שגם לביה"ס יש תפקיד בהפצת הנגיף. היום המומחים ייעצו שנעבור לרמת כוננות 5, מה שאומר שאם לא נבצע פעולות עכשיו, בתוך שלושה שבועות מערכת הבריאות תקרוס", הדגיש בפתח דבריו.

לדברי ג'ונסון, "העומס בבתי החולים הוא הכי גדול מפרוץ המגפה. באנגליה לבדה מספר המאומתים גדל בכמעט שליש בשבוע האחרון, והגיע לכ-27 אלף. המספר הזה גבוה ב-40% בהשוואה לאפריל. עלינו להיכנס לסגר שהוא קשה מספיק כדי להכיל את הגרסה החדשה", ציין. "השבועות שלפנינו יהיו הקשים ביותר, אבל אני באמת מאמין שאנחנו נכנסים לשלב האחרון של המאבק".

למרות כל זאת, שר הבריאות הבריטי אומר שהוא שבכלל חושש מהמוטציה שהתגלתה בדרום אפריקה. זאת, אחרי חוות דעת שהוא קיבל מהמדענים שמייעצים לממשלה, שמביעים חשש שהחיסונים שכבר משווקים לא יעילים כנגד המוטציה הזו. אותם מדענים אומרים שלפי ההערכות שלהם והבדיקות שנעשו, המוטציה הדרום אפריקנית מדבקת יותר מהמוטציה הבריטית ואולי גורמת לעומס ויראלי גדול יותר

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו