אדלשטיין בדיון בכנסת על מחאת המתמחים: "אני מחויב למציאת פתרון"

ועדת הבריאות בכנסת דנה במחאת המתמחים וקיצור התורנויות, בעקבות מאבקם. שר הבריאות בדיון: "נפעל יחד עם המתמחים והארגונים הייצגים למציאת פתרון הולם בסוגיה, כולל קיצור שעות במשמרת". יו"ר הועדה: "זה לא סביר שמישהו עובד 26 שעות"

ועדת העבודה, הרווחה והבריאות בראשות ח"כ חיים כץ דנה הבוקר בנושא המאבק לקיצור התורנויות של מתמחי הרפואה. בדיון השתתפו שר הבריאות יולי יואל אדלשטיין, יו"ר ההסתדרות הרפואית פרופ' ציון חגי, ראשי מאבק המתמחים ועוד.

שר הבריאות יולי אדלשטיין אמר כי "אני שמח מאוד על הקמת הוועדה המקצועית והנחתי את אנשי המשרד ליטול חלק בדיוניה. אני מחויב למציאת פתרון. יחד עם זאת, אני לא מתחייב מראש לקבל ככתבן וכלשונן את כל המלצותיה. אקבל את המסקנות ואשקול אותן בכובד ראש בכפוף לשני עקרונות: לא תהיה שום פשרה על איכות ההתמחות ויידרש קיצור בשעות התורנות. אני מבקש להביא את המסקנות מהר ככל האפשר, כדי שנוכל להכניס את הנושא לדיוני התקציב".

אדלשטיין אמר עוד בדיון כי "בישיבות הראשונות עם ראש חטיבת הרפואה ד"ר ורד עזרא, העלינו את נושא המתמחים. אני מכיר את הנושא עוד מימיי בממשלות השונות, ולצערי זה לא נושא חדש על הפרק. כשהאחריות עליך כשר הבריאות – זה לא אותו דבר. אני לא מתכוון לדבר בסיסמאות. הנושא הוא מורכב, ולא בכדי הרבה שנים הוא מתגלגל".

"צריך תוספת תקנים באופן מיידי. זה יסייע לנו גם בהתמודדות עם הקורונה ובכלל. צריכים לעשות צעדים אמיצים בנושא ההכשרה והגדלת מספר הלומדים, ואולי אולי גם שינוי קריטריונים בקבלה ללימודי רפואה", אמר אדלשטיין. "יש מאות אנשים שמחכים להתמחות. תוספת תקנים תאפשר לנו שיפור גם באופן מיידי וגם בקביעת תכנית רב שנתית, שכל שנה יתווספו עוד רופאים. שני עקרונות שאני עומד עליהם: שום פשרה של איכות ההכשרה וקיצור התורנויות".

שר העבודה והרווחה, חבר הכנסת איציק שמולי, הגיב לדברי אדלשטיין ואמר: "אני שמח לראות שההחלטה התקדימית שקיבלתי בסוף השבוע מתחילה להניע את גלגלי השינוי עבור המתמחים ומברך את שר הבריאות על הודעתו האמיצה, שנותנת גיבוי מלא להחלטתי. עלינו לשמור על התמחות מקצועית אבל להפוך אותה ליותר אנושית, ולכן הדרך היחידה לקבלת האישור מטעמי עוברת דרך יצירת מתווה ברור לקיצור תורנויות המתמחים".

יו"ר הוועדה ח"כ חיים כץ אמר כי "אחרי 25 שעות עבודה בכל מקרה אף אחד לא לומד ולמעשה אתה פוגע בהכשרה שלו, כי הוא שם פיסית אבל הוא לא במגרש". בהתייחס לוועדה שהוקמה לבחינת הנושא אמר: "אתה צריך לשפר את איכות החיים של הרופאים במדינת ישראל. של המטפלים וכך גם של המטופלים. לא צריך ועדה ולא לדבר, על כל 4 מתמחים להוסיף תקן 1 וזהו. זה כל כך פשוט. חצי שנה של דיונים זה יותר מדיי, 30 אנשים זה יותר מידי. ככה לא מתקבלות החלטות".

ד"ר ריי ביטון, יושבת ראש ארגון המתמחים אמרה כי "אנחנו עושים הרבה יותר משש תורנויות בחודש ואף אחד מאתנו כמעט באופן חד וחלק לא מצליח לישון שעתיים במהלך תורנות. אני יכלה לספור על יד אחת את מספר הפעמים שישנתי שעה. אני עסוקה בהחייאות ודברים קשים גם בשעה ה-24 וזו לא איכות הטיפול שהייתי רוצה להעניק לחולים שלי. אנחנו בני אדם וגם הבריאות שלנו נפגעת וזה משהו שאי אפשר להתווכח עליו. אנחנו לא צריכים מתווים וועדות ולחשוב ולדון. 10 שנים זה מה שאנחנו עושים. כל מה שאנחנו צריכים זה לקחת 50 תקנים ולצאת מחר לפיילוטים, להקים צוות פעולה שילווה את הדבר הזה, ובעוד חצי שעה יגיש את המסקנות שלו. משם נוכל להמשיך".

פרופ' ציון חגי, יו"ר ההסתדרות הרפואית השיב: "מאז שנכנסתי לתפקידי הצהרתי שיש צורך ברפורמה בעבודת הרופאים, לא רק המתמחים. גם רופאים מומחים, בכירים וותיקים עושים תורנויות ועובדים לילות. יש שחיקה ועומסים בלתי רגילים במקצוע הרפואה. צריך לשפר את זה אבל בצורה מושכלת. יש מעל 50 התמחויות ותתי התמחויות בישראל. אי אפשר רק לקצר את התורנות, זה מורכב. מתמחה צריך לסיים סילבוס של תהליכים רפואיים, ניתוחים. אם הוא לא יסיים את מה שהוא צריך נצטרך להאריך את משך ההתמחות. בארה"ב קיצרו ל-16 שעות ואחרי כמה שנים החזירו ל-24 שעות, כי ראו שזה פגע בהכשרה".

0 0 הצבעות
דירוג הכתבה
1 תגובה
ישנות
חדשות המדורגות ביותר
Inline Feedbacks
הצגת כל התגובות

אמליץ לח"כים – שעובדים 3 ימים בשבוע, 5 חודשים בשנה.
המקבלים שכר עשרות אלפי שקלים לחודש, ולא מקוזז להם על איחורים וחיסורים.
ושלא מחוייבים למעבידיהם (הציבור) שום דו"ח על תועלת עבודתם.
פשוט לכו עזרו בבתי החולים.

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו