David Cohen/Flash90

סיכמו להיפגש בקרוב: שר אקוניס שוחח עם השרה לשת"פ של האמירויות

השרים סיכמו על תחילת עבודה משותפת לקידום שיתופי פעולה בילטרליים וכלל-אזוריים במטרה לממש בפועל את הסכם השלום. בין היתר דנו השרים בחילופי משלחות של אנשי ציבור ועסקים בין המדינות, קידום יוזמות משותפות בתחומי המים, החקלאות, הטכנולוגיה והסייבר, ועל פוטנציאל התיירות המגולם בהסכם השלום שנחתם

השר לשיתוף פעולה אזורי אופיר אקוניס שוחח לפני זמן קצר (רביעי) עם מקבילתו, השרה לשיתוף פעולה בינלאומי של איחוד האמירויות, רים אל השימי. השרים סיכמו על תחילת עבודה משותפת לקידום שיתופי פעולה בילטרליים וכלל-אזוריים במטרה לממש בפועל את הסכם השלום. בין היתר דנו השרים בחילופי משלחות של אנשי ציבור ועסקים בין המדינות, קידום יוזמות משותפות בתחומי המים, החקלאות, הטכנולוגיה והסייבר, ועל פוטנציאל התיירות המגולם בהסכם השלום שנחתם.

השניים עוד סיכמו להיפגש בקרוב במטרה להדק את שיתוף הפעולה בין משרדיהם ולהקים צוותי עבודה לקידום מיזמים משותפים לשתי המדינות, לצד מדינות נוספות במרחב הים התיכון ובאפריקה. הצוותים יעסקו גם בפרויקטים של קידום הדור הצעיר על בסיס יזמות וטכנולוגיות מתקדמות, לטובת כל עמי האזור.

עוד בשיחתם סיכמו השניים לקדם פעילות משותפת לשתי המדינות, עוד לפני פתיחת תערוכת "אקספו 2021" שתתקיים באוקטובר הבא בדובאי. השרים הודו אחד לשנייה על השיחה החמה והביעו תקווה להמשך הנורמליזציה במזרח התיכון וחיזוק היחסים בין המדינות.

כזכור, שר החוץ גבי אשכנזי נפגש אתמול בברלין עם שר החוץ של איחוד האמירויות הערביות עבדאללה בן-זאיד ועם שר החוץ של גרמניה הייקו מאס. זאת, לאחר שהשלושה ביקרו באנדרטה לזכר השואה בברלין. בסיום הפגישה, הם מסרו הצהרות לתקשורת בהן הביעו תקווה לשלום במזרח התיכון.

בן זאיד אמר כי "לפני שלושה עשורים אוחדה גרמניה, והיום אנו נפגשים כאן בברלין בתקווה שנוכל לכתוב שוב את ההיסטוריה. המזרח התיכון צועד לפרק חדש של חופש ושלום. איחוד האמירויות מחויבת, יחד עם שותפיה הישראלים והגרמנים, ללכת בדרך של שיתוף פעולה בתחום האנרגיה, המחקר והפיתוח".

"היחסים בין המדינות מצוינים, אך אנו עדיין מודאגים מהטרור. לעולם לא נקבל טרור, שנאה וקיצוניות. יש לנו אינטרס לשמור על יציבות האזור", הוסיף שר החוץ של איחוד האמירויות ואמר כי "לא נקבל לעולם טרור, הסתה וקיצוניות. אנחנו רוצים שתהיה תקווה לישראלים ולפלסטינים, כדי שיוכלו לעבוד יחדיו על פתרון שתי המדינות".

אשכנזי אמר כי "בפתח דבריי אני רוצה להודות בראש ובראשונה לידידי, שר החוץ, הייקו מאס, על היוזמה להזמין לכאן לברלין את, כבוד השר עבדאללה בן זייד ואותי, לפגישה המשותפת. הייקו, הזמנה זו היא עדות למאמציך הכנים לקדם את השלום, היציבות ושיתופי הפעולה האזוריים בין ישראל לשכנותיה. כולי הערכה לדיאלוג הפורה בינינו ובטוחני כי דיאלוג משותף זה יניב פירות מעשיים וממשיים לאיזור, ויסייע בפתרון הסוגיות והאתגרים הרבים העומדים בפנינו".

"עמיתי, כבוד שר החוץ, של איחוד האמירויות, חברי עבדאללה בן זייד, אני רוצה להודות לך באופן אישי, ובאמצעותך לנסיך הכתר, מוחמד בן זייד, לממשלתך ולמדינתך על התעוזה והחזון, ועל תרומתכם האדירה לקידום הסכם השלום ההיסטורי עם ישראל. הסכם השלום בינינו מביא עימו תקווה ובשורה גדולה לאזרחי שתי המדינות, לביטחון ולשלום במזרח התיכון. בנוסף, יסייעו ההסכמים ושיתופי הפעולה בין המדינות למאבק האזורי והעולמי של המדינות במגיפת הקורונה".

"ידידי", פנה אשכנזי לעמיתו מהאמירויות,, "אני שמח לפגוש אותך לראשונה, באופן אישי, אחרי שיחות רבות והחלפת מסרונים בטלפון. אני חייב לומר שעל אף הזמן הקצר, אני מרגיש שנרקמה בינינו חברות אישית ואני בטוח שפגישותינו הבאות יתקיימו במשרדינו בירושלים ואבו דאבי".

שר החוץ הזכיר בהתרגשות את הביקור המשותף בבאנדרטת השואה: "לפני מספר שעות קיימנו ביקור היסטורי באנדרטת השואה. היה זה עבורי ביקור מרגש , כנציג ממשלת ישראל, כמפקד הצבא הישראלי לשעבר, וכבן לניצול שואה. אל מול אנדרטת השואה, במקום בו שכנה מפקדתה הראשית של החיה הנאצית אשר גזרה גורלם של שישה מיליונים מבני עמי, עמדנו שלושתנו דוממים, שרי החוץ של ממשלת ישראל, ממשלת גרמניה ולראשונה בהיסטוריה, שר חוץ של מדינה ערבית, והבטחנו יחד – לזכור ולא לשכוח".

"כל אדם שמבקר כאן במקום הזה מבין מדוע ישראל חייבת להיות חזקה תמיד ולסמוך רק על עצמה ועל כוחנו על מנת להרחיק מלחמות ולקרב שלום. נוכחותנו כאן יחד, מסמלת עידן חדש. עידן של שלום, יציבות, שגשוג ותקווה. עידן בו נראה תיירים מהאמירויות מבקרים בחופשיות באתרים הקדושים לשלוש הדתות וכן נראה תיירים ואנשי עסקים ישראלים טסים ישירות לאמירויות".

אשכנזי התייחס לפגישות שנעכרו ואמר כי "לפני מספר דקות סיימנו פגישה טובה וחיובית במהלכה דנו בקידום סוגיות אסטרטגיות משותפות, הצורך לפעול במהרה לקידום יחסים מלאים. אני שמח שהצלחנו לקדם סוגיות חשובות בתחום הנפקת אשרות, הקמת השגרירויות והסדרי התעופה בין המדינות, ואני מקווה שכבר בקרוב נוכל לחתום על ההסכמים החשובים בנושאים אלו ובנושאים אחרים נוספים".

"היציבות הביטחונית באזור והברית בין המדינות הן אינטרס אזורי ועולמי משותף לכולנו. הסכמים אלו בין המדינות הוא תוצר של פעילות דיפלומטית, ושיח משותף רב שנים, בהובלת משרד החוץ, שהניחו את היסודות להסכם השלום בין המדינות. ומעל הכל, ללא שיח ישיר וללא מנהיגות אמיצה – אין ולא יכול להיות שלום בין עמים".

על הנושא הפלסטיני אמר כי "הדרך היחידה לפתרון של שלום, צדק, וביטחון מושגים באמצעות צעדים דו-צדדיים בוני אמון וכבוד הדדי. אני קורא בהזדמנות זו לפלסטינים לשוב לשולחן המשא ומתן. ככל שנדחה את הדיונים ואת המשא ומתן ביננו על מנת להגיע להסכמים – כך אנו מעבירים לדורות הבאים מציאות קשה ומורכבת".

"אחנא ג'מיעאן אוולאד אבראהים ומכתוב עלינא נעיש בסלאם. אנו כולנו בני אברהם ונגזר עלינו לחיות בשלום. אינשאללה ואמן", חתם שר החוץ הישראלי את דבריו במסיבת העיתונאים המשותפת עם שר החוץ הגרמני ושר החוץ מאיחוד האמירויות.

הכתבות המעניינות ביותר

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו