צילומים: דוברות הכנסת - גדעון שרון ושמוליק גרוסמן

אשכנזי: "מקווה שכבר בשבוע הבא נוכל לחתום על חלק ממהסכמים"

שר החוץ בנאומו במליאת הכנסת על הסכם השלום עם איחוד האמירויות: "אני מבקש להודות במעמד זה לאנשיי, אנשי משרד החוץ, אותם לוחמים ללא מדים כפי שאני נוהג לכנותם, על פעילותם רבת השנים במדינות אלו. פעילות, רובה חסויה, לעיתים אף תוך סיכון חיים, שהניחה את היסודות והתשתית שאיפשרו הפיכת חלום השלום למציאות"

שר החוץ גבי אשכנזי אמר בנאומו במליאת הכנסת על הסכם השלום עם איחוד האמירויות כי "אישור הסכם השלום עם איחוד האמירויות בכנסת ישראל הוא יום היסטורי חגיגי ראוי לציון עבור מדינת ישראל. הסכם זה, שמבשיל אחרי פעילות דיפלומטית רבת שנים, פותח חלון הזדמנויות לשגשוג ופריחה דיפלומטית, כלכלית, עסקית, ביטחונית, תעסוקתית ובריאותית".

"אני מבקש בהזדמנות זו להודות ולברך את כל מובילי המהלך. בראש ובראשונה אני מבקש להודות לנשיא ארה"ב טראמפ ולאנשיו: מזכיר המדינה, מייק פומפאו, לשליחים המיוחדים ג'רארד קושניר ואבי ברקוביץ', לנסיך הכתר של איחוד האמירויות, מוחמד בן זייד ולשר החוץ, עבדאללה בן זייד – על התעוזה והחזון, ולראש הממשלה ואנשיו".

"אך בעיקר, אני מבקש להודות במעמד זה לאנשיי, אנשי משרד החוץ, אותם לוחמים ללא מדים כפי שאני נוהג לכנותם, על פעילותם רבת השנים במדינות אלו. פעילות, רובה חסויה, לעיתים אף תוך סיכון חיים, שהניחה את היסודות והתשתית שאיפשרו הפיכת חלום השלום למציאות. עבודת משרד החוץ הוכיחה, שהתמדה בכיוון הנכון בהחלט משתלמת".

"כשני עשורים מנהל משרד החוץ מסע פעילות דיפלומטית והסברתית להכשרת דעת הקהל במדינות ערביות לשלום בינינו לבינם. מיליוני העוקבים אחר עמודי משרד החוץ בשפה הערבית איפשרו, בין היתר, קרקע פורה וידידותית לניהול המשא ומתן הרישמי שאנו עדים לו היום.  זהו שינוי תפיסתי שיחלחל לדורות, חיבור תרבויות משנה מציאות". 

"הסכם זה הוא לא רק מסמך, הוא מתורגם למציאות שמשנה את פניה בשטח. ביקרתי בשבוע שעבר בברלין בהזמנתו של שר החוץ הגרמני, הייקו מאס. עמדתי באנדרטת השואה, כשלצידי שר החוץ האמירתי – שיח עבדאללה בן זייד. זו הייתה הפעם הראשונה בהיסטוריה ששר ישראלי עמד לצד שר ערבי במוזיאון הנצחת השואה. חתמנו יחד, דף ליד דף בספר הזיכרון והבטחתנו המשולשת, של שלוש השרים: לזכור ולא לשכוח. את ההתרגשות שאחזה בו כששמע, את הסיפור על אבי ומשפחתו, שהצליח לשרוד את מחנה העבודה, עלה ארצה מבולגריה והקים משפחה– אנצור במשך כל חיי".

"בשבוע הבא צפויה לבקר בארץ משלחת אמירתית רבת משתתפים. בשבועות האחרונים ריכז משרד החוץ קבוצות עבודה רבות להן שותפים מרבית משרדי הממשלה, שמטרתן להסדיר את כינון היחסים ולגבש הסכמי שת"פ בין המדינות בתחומים מגוונים. הסכמים שיאפשרו טיסות ישירות של חברות מישראל לאמירויות, פריצת שווקים חדשים לטכנולוגיה הישראלית, יכולת השקעה אשר יהוו תרומה גדולה לכלכלה הישראלית, הקמת נציגויות ישראליות רשמיות במפרץ, שיתופי פעולה בהתמודדות עם נגיף הקורונה ואפשרויות רבות נוספות". 

"כולי תקווה כי כבר בשבוע הבא נוכל לחתום על חלקם ונראה בקרוב תיירים ואנשי עסקים מבקרים בשתי המדינות ומסיירים ברחובות אבו דאבי ובחוף הים, וכן בירושלים בירתנו, בחופי תל אביב ולכל אורכה ורוחבה של מדינת ישראל. זהו הסכם בין עמים ובין אנשים. אני מאמין ששינויים אלו וחלון ההזדמנות שנפתח, יביא עימו הסכמים עם מדינות נוספות וכולי תקווה שיפתח ערוץ חדש לשיח אחר עם שכנינו הפלסטינים, ואולי, מי יודע, שלום אמיתי במזרח התיכון. שינויים גדולים מתחילים בצעדים קטנים. בואו לא נחמיץ את ההזדמנות", דברי שר החוץ אשכנזי.

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו