סקר: האיראנים רוצים שאחמדינג'אד יחזור לכהן כנשיא

על פי הסקר, שנערך על ידי מכון סקרים עצמאי בקרב יותר מ-1,000 אזרחי איראן בני 18 ומעלה, 37% מהמשיבים טענו כי הם רוצים לראות את אחמדיניג'אד בתפקיד. אחריו נמצא הפוליטיקאי השמרני מוחמד באקר קאליבאף, שזוכה לעשרה אחוזי תמיכה

נשיא איראן לשעבר, אחמדיניג'אד, הוא המועמד הזוכה לתמיכה הגדולה ביותר בקרב הציבור במדינה לתפקיד הנשיאות, כך חושף סקר חדש שפורסם באתר החדשות "איראן וייר" – הפרטים הובאו באתר 'ישראל היום'.

על פי הסקר, שנערך על ידי מכון סקרים עצמאי בקרב יותר מ-1,000 אזרחי איראן בני 18 ומעלה, 37% מהמשיבים טענו כי הם רוצים לראות את אחמדיניג'אד בתפקיד. אחרי אחמדינג'אד נמצא הפוליטיקאי השמרני מוחמד באקר קאליבאף, שזוכה לעשרה אחוזי תמיכה. תוצאות הסקר מצביעות על קריסת המחנה הרפורמיסטי באיראן, שרבים מתומכיו נואשו מהתקווה לשנות את משטר האייתוללות מבפנים ואינם משתתפים במערכת הבחירות. עדות למגמה זו ניתנה בבחירות לפרלמנט במדינה בפברואר שבהן ניצחו השמרנים ברוב גדול, אך אחוזי

מי שפחות נהנה לראות את תוצאות הסקר הוא הנשיא המכהן, חסן רוחאני, כ-48% מהמשיבים השיבו כי אינם מרוצים כלל מהתנהלותו ו-16% השיבו כי אינם מרוצים מהתנהלותו במידת מה. רוחאני, שנחשב על ידי הרפורמיסטים כמועמד של פשרה, זוכה לקיתונות של ביקורת משני המחנות ונחשב כמי שאחראי למצבה הכלכלי הנואש של המדינה.

אחמדיניג'ד, שנבחר לנשיאות בשנת 2009, נחשב לנשיא הקיצוני והשמרן ביותר שידעה איראן, ואיומיו התכופים על ישראל והרטוריקה האנטישמית בנאומיו הפכו אותו לדמות מוקצה גם במערב. עוד בטרם עלייתו לנשיאות נודע אחמדיניג'אד בעמדותיו האנטי-ישראליות הקיצוניות כשנשא נאום בשם "עולם ללא ציונות".

הנשיא לשעבר הצליח לעורר גם את חמתם של החוגים הפרוגרסיביים בארצות הברית, אך באיראן נתפס אחמדיניג'אד כפוליטיקאי צנוע התומך בשכבות הנמוכות בחברה ולוחם בשחיתות.

הבחירות לנשיאות באיראן צפויות להתקיים בחודש יוני של השנה הבאה וטרם ברור מי יורשה להשתתף בבחירות כמועמד. אחמדיניג'אד נפסל בעבר על ידי מועצת הבחירות, הכפופה לרצונו של מנהיגה העליון של איראן, עלי חמינאי.

הכתבות המעניינות ביותר

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו