Tomer Neuberg/Flash90

שר הביטחון גנץ חושף: ההצעה הישראלית לסיוע לצבא לבנון

ישראל העבירה הצעה לסיוע הומניטרי ללבנון בפעם הרביעית - כך חשף בני גנץ שהסביר: "לבנון הפכה לאי של אי יציבות לצערי, ואזרחי לבנון אינם אויבים שלנו" • "הצבא איבד חמשת אלפים חיילים שעזבו אותו מול התחזקות חיזבאללה"

שר הביטחון בני גנץ חשף היום (רביעי) כי הציע להעביר סיוע ממוקד לצבא לבנון, ברקע המשבר המתמשך במדינה. את הדברין אמר בנאום מוקלט שהועבר בכנס השנתי של המכון למחקרי ביטחון לאומי.

"לבנון הפכה לאי של אי יציבות לצערי, ואזרחי לבנון אינם אויבים שלנו. לכן הצעתי השנה ארבע פעמים סיוע ללבנון, כולל בשבוע האחרון בפנייה שהועברה למפקד יוניפי"ל".

גנץ הוסיף, "באופן ממוקד אנו מבקשים לסייע לצבא לבנון, שסובל ממחסור באספקה בסיסית ואיבד למעלה מחמשת אלפים חיילים שעזבו אותו בתקופה האחרונה, מול התחזקות של חיזבאללה בתמיכה ישירה של איראן".

על המצב בסוריה אמר גנץ: "אנו עוקבים אחר המצב, ורואים בחיוב את הקשר המתחדש בין סוריה לבין ירדן ומדינות מתונות נוספות באזור. נמשיך למנוע התבססות איראנית שאוכלת את סוריה מבפנים. זהו אינטרס עליון של העם הסורי והמשטר הסורי – להתייצב, ולהוציא את הכוחות האיראנים משטחם, ולאפשר למדינה להשתקם".

בנוגע לאיום האיראני אמר גנץ: "בצל המשא ומתן המתקיים בווינה, אני בטוח שארצות הברית תמשיך לפעול לעצירת פרויקט הגרעין האיראני מתוך ראייה של ביטחון העולם ויציבות האזור. הצבאות שלנו ומערכות הביטחון מקיימות קשר שוטף, ואף מקדמים שיתוף פעולה אופרטיבי מול אפשרות של פריצה איראנית לגרעין ממש בעצם הימים האלו".

בהתייחסות לחיזוק שיתופי הפעולה האזוריים אמר גנץ: "השנה הפכנו את הסכמי אברהם מהצהרת כוונות, למציאות של שיתופי פעולה כלכליים וביטחוניים. הפעולות האלו מחזקות את יציבות האזור ויוצרות חזית מתונה שבה שותפות גם מדינות שההסכמים איתן עוד יבשילו".

"השנה יהיו לנו הזדמנויות רבות לחזק את הקשרים האלו ואת האינטרסים הביטחוניים של ישראל. כך עם מדינות אירופה שמסייעות רבות במאמצים לבלימת איראן וגם עם מדינות נוספות במפרץ ועם טורקיה. כל זאת בראייה מפוכחת, בהתאם לאינטרסים המשותפים, ותוך שאנו שומרים ומחזקים את הברית העמוקה והחשובה שלנו עם יוון וקפריסין".

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו