מרכיבים:
2 קילו פלפלים יבשים אדומים.
כ-20 שיני שום.
כ-1/2 בקבוק שמן.
תבלינים: מלח, כמון.
אופן ההכנה:
1. יש להשרות את הפלפלים כ-45 דקות
2. יש לתת לפלפלים כ-1/2 שעה סינון בתוך מסננת להורדת הנוזלים.
3. יש לטחון היטב את הפלפלים במטחנת בשר או בכל מטחנה המיועדת לטחינת פלפלים.
4. לאחר שהפלפלים נטחנו יש לטחון את שיני השום ולהוסיף לקערת הפלפלים הטחונים.
5. יש להוסיף את השמן, במידה וצריך יותר מהכמות של 1/2 בקבוק שמן אפשרי להוסיף עד שהאריסה מקבלת צבע יפה ומתערבבת בקלות.
6. יש להוסיף את התבלינים המלח והכמון- הכמות לפי הטעם שאתם אוהבים.
7. יש לחלק את האריסה לקופסאות.
8. ניתן לשמור את האריסה במקפיא- היא נשמרת מצויין.
9. למי שאוהבת אריסה יותר חריפה ניתן לשלב גם פלפלים חריפים.
ממש כייף לקבל מתכונים כאלה
אני מכינה גם אריסה ביתית אהל מוסיפה למתכון פלפלים יבשים צריך כ300 כרם. הטעם פיקנטי יותר. ועוד דבר חשוב . נתנו. צריך לחטא אותם לשטןף הרבה במים וסבון ולבסוף לייבש טוב את הצנצנת. אחרת יווצר עובש . לא לשכוח כי הצנצנת הרטובה וים התכולה יצא עובש ואז לסרוק וחבל על העבודה . וגם לכסות את האריזה בשמן זית תמיד למלא מחדש. שומר שלא יהיה רקבון.