בטח שאלתם את עצמכם: מהו החומר האדום אותו מטילים מטוסי הכיבוי?

חלק ממטוסי הכיבוי בזירות השונות פולטים חומר אדום בכמויות גדולות על הלהבות • ממה עשוי החומר? ולאיזו מטרה הוא נועד? • סקירה

מעכבי השריפה מיוצרים בעיקר בארה"ב, קנדה, צרפת, ספרד וגרמניה. שימוש בחומר נועד למנוע את התפשטותה של השריפה בשלבים הקריטיים הראשונים של תהליך הכיבוי.

מעכב השריפה מסמן 'קווי אש' ותוחם את השריפה כדי להקל על כוחות הכיבוי למנוע את התפשטותה. לאחר פיזורו, החומר מאפשר לכוחות הכיבוי להשתלט על השריפה באותו אזור תחום. החומר שקוף ביסודו. מטרתו של הצבע שבמקרים רבים צבעו אדמדם-העשוי ממינרלים שאינם רעילים ונשטפים במים- הוא לאפשר לכוחות הכיבוי זיהוי ויזואלי של 'גבולות הגזרה' בהן מצויה האש. מעכב השריפות משנה את הדרך בה תאית מתפרקת והופך את החומרים הדליקים כמו עצים ודשא לכאלה שאינם מהווים סכנה לדליקה.

המוצר, שמבחינה כימית מקוטלג ממשפחת החומצה זרחתית נחשב לבטוח, ליעיל ולידידותי לסביבה בתחום מעכבי השריפה, ומאושר לשימוש, בין היתר, גם על ידי שירות היערות של משרד החקלאות האמריקני. בנוסף, כל החומרים מאושרים לשימוש על ידי מנהל התעופה האמריקאי ויש לו את כל האישורים הנחוצים על ידי חברות בניית המטוסים. מכיוון שברחבי העולם עוברים מוצרי 'מעכבי השריפה' בדיקות כה קפדניות על ידי הרשויות המוסמכות לכך, אין הרבה יצרנים בתחום.

תחום עיכוב הבעירה חיוני ביותר עבור הסביבה, והטיפול היעיל בשריפות תופס קדימות רבה יותר בקרב מדינות. ההשפעה העיקרית וארוכת הטווח של שריפות יער, לצד כמובן הפגיעה בטבע, היא הפיכת חלק ניכר מהביומסה של העצים לפחמן דו-חמצני, גז חממה התורם להתחממות כדור הארץ.

כיל היא החברה המובילה בעולם בתחום ייצור מעכבי השריפה, ומספקת את המוצר לארגוני כבאות רבים ברחבי העולם. בעת השריפה שכילתה יערות בכרמל בשנת 2010 העבירה כיל לשירותי הכיבוי בישראל כ 500 טון של ”מעכבי שריפה" מהמחסנים שלה באירופה, ל"חימוש" ה'סופרטנקר'. כיל מספקת מעכבי שריפה גם לחיל האוויר האמריקני (USAF), שנחשב לצרכן מרכזי של חומרים להתמודדות עם שריפות.

אש גם בטלמון: הלהבות שרפו את הכניסה לישוב • צפו

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו