קרב גרסאות: האם המבצע לאיתור מודיעין על רון ארד היה מוצלח?

קרב גרסאות: האם המבצע לאיתור מודיעין על רון ארד היה מוצלח?

הבוקר דווח כי מידע שהתקבל בישראל בנוגע לנווט השבוי הוביל את אנשי המוסד להתמקד בכמה מדינות בניסיון לאשש את המודיעין שהתקבל בישראל ולאתר מקורות נוספים. קרב גרסאות האם המבצע הצליח או נכשל

אתמול (שני) חשף ראש הממשלה נפתלי בנט במליאת הכנסת כי המוסד ביצע בחודש שעבר מבצע בעניינו של הנווט השבוי רון ארד התרחש בעקבות מידע שהגיע לישראל בנוגע אליו. ביממה האחרונה התגלתה מחלוקת האם המבצע הצליח או לא, אולם לכול ברור שהמבצע לא הביא לתוצאה אותה ביקשו להביא.

המבצע התמקד בכמה מדינות כדי לבחון נתונים ומקורות נוספים שיאששו את המידע ההתחלתי על אודות גורלו של רון ארד ועל המקום שבו סיים את חייו ואף ירחיבו אותו. הפרשן לענייני צבא וביטחון של 'ווינט', רון בן ישי, חשף כי המבצע לא הניב מידע משמעותי חדש.

מנגד, גורם ביטחוני בכיר אמר ל'ישראל היום' כי "מדובר באחד המבצעים החשובים והמוצלחים שהשיגו את מטרתם להבאת מידע איכותי וחשוב על הנווט השבוי רון ארד". אותו גורם בכיר הוסיף: "למבצע היו שותפים זרועות המוסד, השב"כ וצה"ל, תוך סיכון חיי אדם ונועזות הובא מידע חשוב מאוד ואיכותי על ארד. נמשיך כל העת במשימה החשובה של החזרתו הביתה".

אמש דווח כי ראש המוסד דוד ברנע הודה לאנשיו על הביצוע המקצועי, היעיל והיסודי שהוביל לשלילת המידע הראשוני שהתקבל – ועל כן גם לא הניב תוצאות חדשות משמעותיות לגבי הנווט הנעדר. מוקדם יותר נמסר ממשרד ראש הממשלה כי "המבצע להשגת מודיעין על אודות גורלו של רון ארד היה מבצע מוצלח שבוצע תוך עמידה ביעדים מבצעיים יוצאי דופן".

בלשכת בנט התייחסו לביקורת על כך שראש הממשלה מיהר לפרסם את דבר המבצע בפני חברי הכנסת ובפני הציבור והסבירו: "להבאת המידע בפני חברי הכנסת והציבור הרחב היה ערך, המבטא את המאמץ והמחויבות הכבירה להשבת בנינו לגבולם, גם שנים ארוכות לאחר שנפלו בשבי האויב".

בנט עצמו אמר אתמול בנאומו במליאת הכנסת כי "מדובר היה במבצע מורכב, רחב-ממדים ונועז. עשינו עוד מאמץ בדרך להבנה מה עלה בגורלו של רון. אני רוצה להודות ללוחמי המוסד, בשמי וגם בשם תמי ויובל ארד, שעמן שוחחתי, על המסירות, על המחויבות, ועל אחוות הלוחמים גם אחרי כל כך הרבה שנים".

עוד ימים ספורים ימלאו 35 שנים לנפילתו של רון ארד בשבי. ארד היה נווט קרב שנפל בשבי ארגון "אמל" בלבנון ב-16 באוקטובר 1986. נחשב כנעדר ממאי 1988, אחרי שהועבר למקום לא ידוע, באיראן או בלבנון. בשנת 2005 הגיש אמ"ן דו"ח סודי לפיו ארד נפטר בלבנון, בין 1995 ל־1997, כנראה מדקירה בכתף.

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו