לבנון: עצרנו חמישה מרגלים שפעלו עבור המוסד הישראלי

על פי טענת שירות הביטחון הכללי בלבנון, החמישה שוחחו עם דיפלומטים ישראלים ומסרו להם מידע • דיווחים בכלי תקשורת במדינה: חמשת המרגלים לכאורה, היו חלק מרשת ריגול עניפה יותר של המוסד הישראלי. מאמצים למעצר המעורבים הנוספים

שירות הביטחון הכללי בלבנון הודיע כי תפס חוליית מרגלים בשירות ישראל. לפי הודעה שפרסם מדובר בחמישה אנשים שנתפסו בשטחי המדינה. שניים מהם נולדו בלבנון, אחד הוא פליט פלסטיני והשניים האחרונים הם אזרחים נפאלים.

על פי ההודעה חברי החולייה הודו בחקירה במיוחס להם, בין היתר בכך שערכו שיחות טלפון עם מספרים שמיוחסים לשגרירויות ישראל בטורקיה, ירדן, בריטניה ונפאל. באותן שיחות, כך נטען, הן העבירו מידע לגורמים הישראלים.

חמשת העצורים עומדים כעת למשפט. כלי תקשורת במדינה מדווחים כי רשויות הביטחון חושדות כי החמישה היו חלק מרשת ריגול עניפה ובלבנון עושים מאמצים לעצור גורמים נוספים בפרשה.

בשנים האחרונות מדווח בלבנון לא מעט על אזרחים שנעצרים במדינה בחשד שריגלו לטובת ישראל. בנובמבר 2015 דווח על שלושה שחשודים בריגול שנעצרו. לפי דיווח של סוכנות הידיעות הממלכתית סורי ואשתו הלבנונית נעצרו יחד עם אזרח לבנוני נוסף, והשלושה הודו במיוחס להם.

בשבוע שעבר התרסק מזל"ט מסוג "רוכב שמיים" בשטח לבנון. לפי צה"ל, כלי הטיס, שאותר על ידי חיזבאללה, לא הכיל מידע רגיש. מדובר במזל"ט הקטן ביותר שיש בצה"ל והוא חג בטווחים קצרים מהקרקע והגבול. המזל"ט משדר אל המפעיל את הצילומים על תאי השטח אחריהם הוא עוקב ולא אוגר בתוכו מידע. לכן, כל מה שיש בידי חיזבאללה הוא שרידי המזל"ט לאחר הנפילה ולא תוכן הצילומים שביצע.

נשיא לבנון: "המוסד הישראלי חיסל איש עסקים לבנוני באנגולה"

בתחילת החודש טען הנשיא מישל עאון כי המוסד אחראי לחיסול של איש עסקים לבנוני באנגולה. לא ברור אם יש קשר בין המקרים. כזכור, עאון התייחס למותו של איש העסקים בישיבת הממשלה בארמונו שבבעבדא, והוסיף: "משרד החוץ הלבנוני עוקב מקרוב אחר המקרה. יש בידינו מידע כי ישראל אחראית להתנקשות הזאת".

עם זאת, עאון לא פירט בנוגע לראיות לכאורה הקיימות בידי הלבנונים, או בנוגע לעיסוקיו של בכרי שעשויים להפוך אותו כביכול למטרה של המוסד. "משרד החוץ עוקב אחר הנושא ומשלים את הנתונים על רקע המידע שייתכן שהמוסד הישראלי עומד מאחורי הפשע", עדכן נשיא לבנון.

בעיתון הלבנוני "א-נהאר" נטען כי ההתנקשות באיש העסקים אירעה אחרי שסיים לסייר במפעל רהיטים שנמצא בבעלותו באזור לואנדה. לפי העיתון, בכרי נכנס לרכב עם חברו ויצא לדרך, אך לא ציפה ל"כנופיית גנבים" שארבה לו כמה מטרים בהמשך. שלושה צעירים ארבו לאיש העסקים ותקפו אותו באקדח. הוא ניסה לנסוע, אך אחד הצעירים דפק על שמשת המכונית, שבר אותה וירה כדור בראשו של בכרי. לא ברור מה קרה לחבר שנסע עמו ברכב.

גורמים בכירים במערכת הפוליטית בלבנון, בהם ראש הממשלה סעד אל-חרירי ומנהיגי מפלגות, פנו למשפחתו של בכרי והביעו את תנחומיהם. מלבד הנשיא, אף גורם לא התייחס עד כה למעורבות הישראלית לכאורה במותו.

אחיו של הנרצח סיפר לעיתון "א-נהאר" כי בכרי פתח כמה מפעלים, בהם מפעלי רהיטים ומפעלים למכלי חמצן ומכשור רפואי. "הוא הפך לאיש עסקים מצליח, אך זה לא פגם בצניעות שלו. עד הרגע האחרון של חייו היה לו מוסר טוב והוא ריחם על כל עני ונזקק".

משפחתו של בכרי פועלת באנגולה, שם חיים גולים לבנונים רבים, כבר עשרות שנים. בדוחות מודיעיניים זרים מהשנים האחרונות נקשרו כמה מהחברות בבעלות לבנונית באנגולה לארגון חיזבאללה, אולם לפי שעה לא ידוע על קשר כלשהו בין בכרי לבין חברות אלה או לארגון הלבנוני.

הכתבות המעניינות ביותר

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו