העורקים מצפון לדרום יקבלו 860 אלף דולר למטוס, 260 אלף לטנק

דרום קוריאה מגדילה את הפרסים המוצעים לאזרחי הצפון שעורקים כשבאמתחתם מודיעין איכותי, או למי שיגיעו עם כלי רכב או נשק. מספר העריקים לדרום צנח בחצי מאז עלה קים ג'ונג-און לשלטון

דרום קוריאה הודיעה אתמול כי מחודש אפריל תכפיל פי ארבעה את הסכום שתשלם לאזרחי צפון קוריאה שיערקו אליה ויספקו מודיעין איכותי על הממשלה בפיונגיאנג וצבאה. לפי גורמים בסיאול, העלאת הפרס למיליארד וואן (כ-860 אלף דולר) נועד לפתות את האליטה בצפון קוריאה לערוק – כך מדווח עיתון "ניו יורק טיימס".

ממשלת דרום קוריאה מסייעת לעריקים מהצפון להתאקלם בה ומספקת להם הכשרה מקצועית, תשלום שכר דירה וסובסידיות נוספות. אבל היא מציעה גם פרסים נוספים לעריקים המספקים מידע על פעילות הממשלה הצפון-קוריאנית, או כאלו שנמלטו במטוסים צבאיים או עם כלי נשק אחרים.

משרד האיחוד, שמטפל בעניינים הקשורים לצפון, מסר כי עריק שיספק מודיעין איכותי יקבל 860 אלף דולר, במקום 217 אלף כיום. מי שינחת בדרום במטוס קרב צפון-קוריאני או ישוט לנמליה בכלי שיט מתוצרת הצפון יזכה אף הוא ל-860 אלף דולר, במקום 130 אלף. המביאים עמם כלי נשק פחותים, כמו טנק או מקלע, יקבלו בין 43 ל-260 אלף דולר.

לדברי דרום קוריאה, העלייה הדרסטית היא עדכון הסכומים לפי האינפלציה במדינה ב-20 השנה שחלפו מאז עודכנו באחרונה.

מאז התפרצות הרעב בצפון קוריאה בשנות ה-90 של המאה הקודמת, ערקו כ-30 אלף אזרחים מהמדינה לשכנה-אויבת מדרום. גורמים בדרום מסרו כי בתקופה האחרונה התגברו ניסיונות העריקה של בכירים בצפון אשר מאוכזבים משלטונו של קים ג'ונג-און ו"שלטון הטרור" שלו. בקיץ שעבר ערק סגן שגריר צפון קוריאה בבריטניה, תאי יונג הו, לדרום. תאי היה פקיד הממשל הבכיר ביותר שערק לדרום זה שני עשורים.

כיום עוזבים מרבית העריקים את צפון קוריאה דרך הגבול עם סין, אבל השליט קים ג'ונג-און הידק בתקופת שלטונו את הפיקוח על הגבול. מספר העריקים השנתי שמגיע לדרום צנח מכמעט 3,000 בשנת 2009 לפחות מ-1,500 בשנה שעברה. ככל שהמסע לתוך סין נהיה מסוכן יותר, שומרים צפון קוריאנים בגבול דורשים שוחד גדול יותר כדי לאפשר לעריקים לעבור.

אם הצליחו לחצות את הגבול, העריקים צריכים לשלם למבריחים כדי להגיע למדינות כמו לאוס ותאילנד, שם הם יכולים לבקש מקלט מדיני בשגרירות של דרום קוריאה. במקרה שהם נתפסים בסין ומוחזרים למדינתם, נשלחים העריקים לתקופות מאסר ממושכות במחנות עבודה, או אף גרוע מכך.

0 0 הצבעות
דירוג הכתבה
1 תגובה
ישנות
חדשות המדורגות ביותר
Inline Feedbacks
הצגת כל התגובות

בצפון קוריאה על פי הפרסומים מכאלה שערקו משם, מתנהל חיים כמו המחנות בשואה, למי שמנסה לערוק או משהו אחר שלא מוצא חן בעיני הממשל.
ואנחנו ששואלים כל הזמן את העולם, למה שתקתם.
האם שמעתם פעם בכיר ישראלי/יהודי מעלה את זה על סדר היום.
פתרונות לדוגמא זה כמו חרם על מוצרים שמגיעים מסין שהיא הפילונתרופ העיקרי של צפון קוריאה (טראמפ ישמח מאוד לעזור בנושא)

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו