מרכיבים:
ל2 רולים 6 פרגיות נקיות
למילוי:
כוס אורז
2 בצלים חתוכים לקוביות קטנות
חצי כוס צנוברים
3 כפות פטרוזיליה קצוצה
כפית מלח גס
כפית פלפל שחור גרוס
כף דבש
לרוטב :
רבע כוס שמן זית
2 כפות דבש
כף חומץ בלסמי
2 כפות שמן שומשום
כפית חרדל דיז'ון
2 כפות בזיליקום קצוץ
הכנה:
1 מבשלים את האורז עם 2 כוסות מים רותחים ומעט מלח על אש נמוכה עד שכל המים מתאדים
2 מחממים מחבת עם מעט שמן ומטגנים את הבצל,מוסיפים מלח,פלפל ודבש וממשיכים לטגן עד שמזהיב יפה
3 מוסיפים את הבצל המטוגן לאורז ומערבבים ומוסיפים את הפטרוזיליה והצנוברים ומערבבים
4 מניחים נייר כסף רחב ועליו נייר אפיה ומסדרים 3 פרגיות צמוד אחת ליד השניה כשהכצוות טיפה עולות אחת על השניה
ומניחים במרכז לכל האורך מעט מהמילוי ומגלגלים עם הנייר תוך כדי הידוק היטב לצורת רול וסוגרים מכל הכיוונים
5 מכינים גם את הרול השני ומעבירים לתבנית פיירקס ומחממים תנור ל200 מעלות
6 שופכים כוס מים לתבנית ליצירת לחות בתנור ומכניסים לבישול של חצי שעה
7 מוציאים מהתנור ומקררים היטב!!! להתאפק לא לפתוח הצורה מתקבעת בקירור וכך הרול לא יתפרק לנו
8 מערבבים את מרכיבי הרוטב ומוציאים את הרול מהנייר ומעבירים לתבנית
9 שופכים את הרוטב מעל הרול ומפזרים מעט מלח גס ומכניסים לתנור חם 200 מעלות בגריל ל10 דקות עד שהרול משחים מעט
10 פורסים למנות ומגישים חם לצד האורז שנשאר