בצק פילו במילוי אגוזים
1 דף פילו (מופשר לילה במקרר)
25 גרם חמאה/ מחמאה
1 כף דבש
1 כף גדושה סוכר חום
1/2 כוס אגוזי מלך/ שקדים/ פקאן/ פיסטוקים קצוצים (ניתן לשלב לפי בחירה)
אופן הכנה:
-מומלץ לקרוא לפני ההכנה: איך עובדים עם בצק פילו?
-מחממים במחבת חמאה, דבש וסוכר עד שהחמאה נמסה והתערובת מבעבעת (כדקה וחצי).
-מכבים את האש ומוסיפים מייד את תערובת האגוזים, מערבבים היטב ומצננים לטמפ' החדר.
-מחממים תנור ל190 מעלות.
-פורסים דף פילו על משטח עבודה ומברישים אותו בשמן (ניתן להשתמש בתרסיס שמן).
-מניחים את המלית לאורך בצד שבו מתחילים את הקיפול. מקפלים את השוליים ומגלגלים לצורה של סיגר.
-מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפיה, מורחים את החלק העליון והתחתון בשמן ואופים 20-25 דקות עד להזהבה יפה.
-מוציאים ומצננים. פורסים בזהירות עם סכין את הסיגר לעיגולים בעובי של 2 ס"מ ומגישים.
למתכונים נוספים לחץ כאן