ב'עזר מציון' ציינו 500 התרמות מח עצם מחיילים

באירוע משותף של צה"ל ועמותת "עזר מציון", בנוכחות הרמטכ"ל, חגגו 500 תרומות בפרוייקט בו מתגייסים נבדקים לפוטנציאל תרומת מח עצם • הרב חנניה צ'ולק: "התקבלנו בצה"ל בפתיחות" • אחד התורמים: "כל קצין מייחל לצלצול טלפון של בקשה לתרומה"

עם צלצול טלפון אחד, יכול הזיכרון המרוחק והעמום משרשרת החיול בבקו"ם להיהפך לאפשרות מיידית להציל חיים. כך קרה ל-500 אנשים, שהתאספו היום בתל השומר יחד עם הרמטכ"ל רא"ל בנימין (בני) גנץ, ראש אכ"א האלוף אורנה ברביבאי, ומאות הנתרמים, כדי לציין את המספר המיוחד ולהעניק מדליית הצלת חיים מיוחדת לתורמים.

האירוע, אותו ערכו במשותף עמותת עזר מציון וצה"ל, נקרא 'מתגייסים לחיים'. "כל אחד שנמצא כאן יודע שהוא הציל חיים, ויש לו אושר וסיפוק שילוו אותו להמשך דרכו. איש לא יוכל לקחת זאת ממנו", אמר הרמטכ"ל.

קרא עוד:

[postim]

חיילי צה"ל מהווים שליש ממאגר מח העצם הלאומי, המנוהל בידי עמותת 'עזר מציון'. מאז קום הפרוייקט, נאספו מהם 180,000 דגימות דם ורוק- כשביניהם קצינים בכירים. "כל עוד נוכל לתרום למפעל החשוב הזה, נמשיך בכך בגאווה", אמר מפקד מיטב, אל"ם גיל בן שאול, לאתר צה"ל. לדבריו הצטרף מי שעמד בראש הפרויקט בראשית דרכו, האלוף במיל' אלעזר שטרן. "בתחילה לא חשבתי שהפרויקט יהיה כל כך גדול, אבל כך חלמתי. זו חלק מהמשמעות האמיתית של צה"ל", סיפר לאתר צה"ל.

ראש ענף קליטה ומשאבי אנוש, סא"ל ספי שמיר, הוסיף כי "כל אחד מהקצינים מייחל לצלצול הטלפון. זה הרבה יותר טוב מלקבל טלפון מאראלה- אי אפשר להשוות את הערך של זה לכסף. כמעט ואין חיילים שלא מוכנים לתת דגימה. הרוב המוחלט משתפים פעולה ברצון".

הזדמנות נדירה למפגש בין התורמים לנתרמים
האירוע היווה הזדמנות לרבים מהתורמים והנתרמים להיפגש ראשונה. ביניהם היו גם רס"ל הראל יוסף, טכנאי מחיל האוויר, ויותם בן השמונה לו הוא תרם. "לקחו אותי במעין שביל מיוחד כזה כדי שאפגוש אותו. התרגשתי מאוד, וראיתי שגם הוא. הוא בעיקר אמר לי תודה וחיבק אותי. אני עדיין מעכל את זה. פתאום כשראיתי אותו ושמעתי אותו צוחק, הבנתי מה הייתה המשמעות האמיתית של מה שעשיתי", אמר לאתר צה"ל. "יותם מבין מה שהתרחש, והוא היה מאוד נרגש וקצת לחוץ. הוא לא ממש יודע איך אפשר לומר תודה על דבר כזה. אני מקווה שנשמור על קשר עם התורמים", הוסיפה אמו אפרת.

חיילי צה"ל מהווים בסיס איכותי למאגר מח עצם, בזכות גילם הצעיר והעובדה שרובם במצב בריאותי שפיר. יתרון נוסף טמון בכך שהמתגייסים הם בני כל העדות- שכן בסיס גנטי משותף הוא מרכיב חשוב להתאמה מוצלחת. "התקבלנו בצה"ל בפתיחות, והיום אנחנו חשים כבוד גדול על כך שביחד אנו שותפים למשימה לאומית כה גדולה", סיכם יו"ר העמותה, חנניה צולק.

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו