קיש כרובית ותרד חלבי / ניסי גולדרייך

קיש כרובית עם פלפלים ובצלים והטעם המיוחד של התרד עם בצק חלבי נמס בפה

מה שמבדיל את הפשטידה מהקיש זה הבצק הפריך שיש לקיש שהופך אותו למאפה מלוח ונימוך

לבצק:
200 גרם חמאה רכה
300 גרם קמח (2 כוסות + 2 כפות)
1 ביצה
1/2 כפית מלח

למלית:
5 פרחי כרובית
10 פלפלים בייבי בצבעים שונים נקיים מגרעינים
3 בצלים סגולים פרוסים דק
חופן עלי תרד קצוצים (או קפואים)
חופן עלי בזיליקום קצוצים
100 גרם גבינה בולגרית חתוכה לקוביות
100 גרם גבינת פטה חתוכה לקוביות
גביע שמנת חמוצה
1 מיכל שמנת מתוקה
2 ביצים
1/2 כפית מלח
כפית פלפל גרוס
2 כפות דבש  

אופן הכנת הבצק:
1 במיקסר או מעבד מזון שמים את החמאה והביצה ומעבדים כדקה למרקם חלק מוסיפים את הקמח והמלח ומעבדים לבצק חלק ומהדקים עם הידיים ומעבירים לניילון נצמד לשעתיים קירור במקרר
2 מעבירים למשטח מקומח ומרדדים  לעובי 1 ס"מ  ומרפדים את  הבצק המרודד בתבנית פאי בקוטר 26 גם בדפנות
3 מניחים מעל הבצק נייר כסף שיכסה את כולו ומצמידים טוב ואופים בחום 180 מעלות 20 דקות

אופן הכנת המלית:
1 מחממים סיר סוטאז' עם 2 כפות חמאה ומטגנים את הבצלים  ומוסיפים את הפלפלים ומטגנים מוסיפים את שאר הירקות ומתבלים במלח פלפל ודבש
2 מורידים מהאש ומקררים  ומוסיפים את הגבינות והשמנת המתוקה והביצים ומערבבים
3 מעבירים לפאי שאפינו ואופים בתנור כ40 דקות בחום 180 מעלות
בתאבון!

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו