דג טונה מרוקאי / עטרה ז'ורנו

הדרך לדג טונה מרוקאי כל השלבים להצלחה עד לטעם המנצח!

מרכיבים:

7 חתיכות טונה.
15 שיני שום.
צרור כוסברה.
3 פלפלים אדומים חריפים.
1 גמבה אדומה.
תבלינים:
שמן, פפריקה, כרכום ומלח.

אופן ההכנה:

1. יש לשטוף היטב את דג הטונה במים ולאחר מכן להשרות אותו כ-30 דקות במים עם 1/2 כוס מיץ לימון על מנת להוציא את הליכלוך.
2. לאחר מכן לסנן את הנוזלים שיוצאים מהדג כ-15 דקות.
3. יש להניח בסיר את שיני השום הקלופים, הפלפלים החתוכים, הגמבה והכוסברה הקצוצה.
4. יש לפתוח את הפפריקה עם השמן כ-4 כפות פפריקה ו-4 כפות שמן ולהוסיף לסיר, יש לערבב היטב את הפפריקה עם שמן על מנת שלא יווצרו גושים.
5. לאחר שהוספנו את ההפריקה יש להוסיף את הכורכום והמלח ועוד כ-1/2 כוס שמן.
6. יש לשים כ-4 כוסות מים(תלוי בגודל הסיר, אני אוהבת לעשות דגים בסירים רחבים.) ולבשל כ-15 דקות.
7. לאחר שהמים ירתחו יש להוסיף את הדג ולבשל כ-20 דקות עד שהטונה מבושלת היטב.

ישנם 2 סוגים של טונה, טונה אדומה או טונה לבנה אני בדרך כלל אוהבת לבשל טונה לבנה.

לסדנאת בישול מרוקאי עם כל הטיפים המנצחים. עטרה-0584813348

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו