ללא

רול פרגית ממולא / ניסי גולדרייך

פרגית ממולאת באורז מעודן עם צנוברים ברוטב מיוחד, לכבוד שבת

מרכיבים:

ל2 רולים 6 פרגיות נקיות

למילוי:

כוס אורז
2 בצלים חתוכים לקוביות קטנות
חצי כוס צנוברים
3 כפות פטרוזיליה קצוצה
כפית מלח גס
כפית פלפל שחור גרוס
כף דבש

לרוטב :

רבע כוס שמן זית
2 כפות דבש
כף חומץ בלסמי
2 כפות שמן שומשום
כפית חרדל דיז'ון
2 כפות בזיליקום קצוץ

הכנה:

1 מבשלים את האורז עם 2 כוסות מים רותחים ומעט מלח על אש נמוכה עד שכל המים מתאדים
2 מחממים מחבת עם מעט שמן ומטגנים את הבצל,מוסיפים מלח,פלפל ודבש וממשיכים לטגן עד שמזהיב יפה
3 מוסיפים את הבצל המטוגן לאורז ומערבבים ומוסיפים את הפטרוזיליה והצנוברים ומערבבים
4 מניחים נייר כסף רחב ועליו נייר אפיה ומסדרים 3 פרגיות צמוד אחת ליד השניה כשהכצוות טיפה עולות אחת על השניה
ומניחים במרכז לכל האורך מעט מהמילוי ומגלגלים עם הנייר תוך כדי הידוק היטב לצורת רול וסוגרים מכל הכיוונים
5 מכינים גם את הרול השני ומעבירים לתבנית פיירקס ומחממים תנור ל200 מעלות
6 שופכים כוס מים לתבנית ליצירת לחות בתנור ומכניסים לבישול של חצי שעה
7 מוציאים מהתנור ומקררים היטב!!! להתאפק לא לפתוח הצורה מתקבעת בקירור וכך הרול לא יתפרק לנו
8 מערבבים את מרכיבי הרוטב ומוציאים את הרול מהנייר ומעבירים לתבנית
9 שופכים את הרוטב מעל הרול ומפזרים מעט מלח גס ומכניסים לתנור חם 200 מעלות בגריל ל10 דקות עד שהרול משחים מעט
10 פורסים למנות ומגישים חם לצד האורז שנשאר

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו