בצק פילו במילוי אגוזים – כל כך פשוט, כל כך טעים!

בצק פילו פריך ומסוכר במילוי תערובת אגוזים. או כמו שקוראים לזה אצלנו - בקלוואה! וכמה מפתיע, ההכנה קלה ופשוטה. שווה לנסות!

בצק פילו במילוי אגוזים

מצרכים (כמות: 10 יחידות):בצק פילו ממולא באגוזים

1 דף פילו (מופשר לילה במקרר)

25 גרם חמאה/ מחמאה

1 כף דבש

1 כף גדושה סוכר חום

1/2 כוס אגוזי מלך/ שקדים/ פקאן/ פיסטוקים קצוצים (ניתן לשלב לפי בחירה)

אופן הכנה:

-מומלץ לקרוא לפני ההכנה: איך עובדים עם בצק פילו?

-מחממים במחבת חמאה, דבש וסוכר עד שהחמאה נמסה והתערובת מבעבעת (כדקה וחצי).

-מכבים את האש ומוסיפים מייד את תערובת האגוזים, מערבבים היטב ומצננים לטמפ' החדר.

-מחממים תנור ל190 מעלות.

-פורסים דף פילו על משטח עבודה ומברישים אותו בשמן (ניתן להשתמש בתרסיס שמן).

-מניחים את המלית לאורך בצד שבו מתחילים את הקיפול. מקפלים את השוליים ומגלגלים לצורה של סיגר.

-מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפיה, מורחים את החלק העליון והתחתון בשמן ואופים 20-25 דקות עד להזהבה יפה.

-מוציאים ומצננים. פורסים בזהירות עם סכין את הסיגר לעיגולים בעובי של 2 ס"מ ומגישים.

 

 

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו