ללא

תבשיל אורז עם שוקיים / ניסי גולדרייך

תבשיל מחמם של אורז עם עוף והרבה גזר מגורד, אולי הוא יזכיר לכם את האושפלוב הבוכרי, אבל לא, אני לא מתיימרת להגיש לכם מנה עם המון כבוד ומסורת ששמור למקצוענים, איך שלא תנסו זה תבשיל מעדן!

מרכיבים:

8 שוקיים נקיים ללא עור
2 כוסות אורז עגול (כוס של 240 מ"ל)
1 בצל גדול חתוך לקוביות
4 גזרים מגורדים או מקלות קטנות
שמן זית איכותי
2 כפיות מלח גס
1 כפית פלפל שחור גרוס
כפית כמון
כפית בהרט
חצי כפית קינמון
כף דבש
ליטר וחצי מים רותחים

להגשה:

צנוברים קלויים וצימוקים

הכנה:

1 משרים את האורז במי ברז עם כף מלח גס כחצי שעה, שוטפים מעט ומסננים מנוזלים
2 מחממים סיר סוטאז' רחב על אש גבוהה ומטגנים את הבצל עד להזהבה ומוסיפים את הגזר וממשיכים לצלות מעט
3 מוסיפים את העוף וצולים טוב מכל הכיוונים
4 מוסיפים את התבלינים והדבש עם 2 כפות שמן זית ומערבבים
5 מוסיפים את האורז על העוף והירקות בלי לערבב ומוסיפים חצי ליטר מים ומחכים שהאורז ישתה את המים כ10 דקות ושוב מוסיפים חצי ליטר מים ומחכים ועוד חצי ליטר מים ומורידים לאש נמוכה ומבשלים שעה
6 מערבבים ומגישים בצלחת ומפזרים מעט צימוקים וצנוברים ומזלפים מעט שמן זית

בתאבון!

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו