סלמון בקראסט פריך ומיוחד לכבוד שבת / ניסי גולדרייך

סלמון בקראסט פיסטוק ובזיליקום

הסוד לשמור על רכות חמאתית של הפילה דג הוא צורת הבישול שלו, הדג צריך לקבל מכת חום למספר דקות והוא מוכן לאכילה, כדי להגיע לתוצאות טובות צריך לחמם את התנור ל200 מעלות, חצי שעה לפני שנכניס את הדג לחימום או בישול. המקסימום לבישול הוא 12 דקות. הדג לא היה רך יותר מעולם! דגים גדולים יותר צריכים זמן בישול ארוך יותר.

1 פילה סלמון ללא עור חתוך לקוביות בינוניות

לקראסט:

כוס פיסטוק לא קלוי
3 גבעולי בזיליקום רק העלים
כוס פרורי לחם לבנים פריכים

למרינדה:

מיץ מלימון אחד
חצי כוס שמן זית
2 כפות דבש
כף רוטב סויה
2 שיני שום כתושות

הכנה:

1 בקערה מערבבים את כל מרכיבי המרינדה היטב ומשרים בו את קוביות הדג כחצי שעה.
2 במעבד מזון שמים את הפיסטוק הבזיליקום והפירורי לחם ומעבדים בכמה פולסים עד שהפסטוק והבזיליקום נקצצים דק . לא לטחון!
3 בתבנית תנור מניחים את קוביות הדג ומפזרים מעל הדג את הקראסט ומהדקים עד לציפוי מלא של החלק העליון של  הדג
4מכניסים לתנור 200 מעלות ואופים 12 דקות ומוציאים

בשביל לשמור על הקריספיות בשבת, יש לחמם על פלטה ללא כיסוי

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו