קציצות בקר רכות ועסיסיות מוגש בתבשיל תפו"א וקוסקוס / ניסי גולדרייך

לקחתי את המתכון המיוחד לקציצות שלמדתי מסבתא שלי שהיא לא יודעת מה זה קוסקוס משקית, גדלתי על התבשיל קציצות שלה כל שבת בערב, עם הקוסקוס החם והטרי שהיינו אוהבים לגנוב לפני שבת

קוסקוס הוא מצע שאוהב לספוג אליו רטבים וטעמים שנותנים לו להיות הארוחה הכי כייפית גם לילדים וגם למבוגרים. הכי פופלארי להגיש איתו קציצות בקר או עוף, אז לקחתי את המתכון המיוחד לקציצות שלמדתי מסבתא שלי שהיא לא יודעת מה זה קוסקוס משקית, גדלתי על התבשיל קציצות שלה כל שבת בערב, עם הקוסקוס החם והטרי שהיינו אוהבים לגנוב לפני שבת.

לקציצות:
קילו בשר אנטריקוט טחון או צוואר או הודו אדום טחון
אפשר לשלב חצי עוף וחצי בקר
1 תפו"א גדול מגורד
1 בצל גדול טחון
4 כפות פטרוזיליה קצוצה
כפית מלח
חצי כפית קימל טחון
חצי כפית פלפל שחור גרוס
חצי כפית כורכום

לתפו"א:
7 תפו"א קלופים פרוסים דק דק
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
כף פפריקה מעושנת
כפית כמון
קצת מלח גס
קצת פלפל שחור גרוס
שמן זית בחומציות נמוכה

להגשה:
קוסקוס חם
שעועית ירוקה חלוטה במים רותחים

הכנה:
1 בקערה שמים את כל מרכיבי הקציצות ומערבבים היטב
2 מחממים סיר סוטאז' ומטגנים את הקציצות משני הצדדים עד שהם מזהיבים יפה
3 מניחים מעל הקציצות את פרוסות התפו"א והפטרוזיליה ומתבלים ומזלפים מעט שמן זית
4 מוסיפים 2 כוסות מים רותחים ומערבבים מעט ומבשלים על אש נמוכה כ3/4 שעה

מגישים חם מעל קוסקוס ושעועית ירוקה

בתאבון!

הכתבות המעניינות ביותר

5 1 הצבעה
דירוג הכתבה
1 תגובה
ישנות
חדשות המדורגות ביותר
Inline Feedbacks
הצגת כל התגובות

יאמי מגרה

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו