מרק ירקות עשיר לכבוד שבת / ניסי גולדרייך

תבשיל מרק ירקות מפנק עם קוביות ירק וגריסים

ההבדל הדק בין תבשיל למרק אבל מי אמר שאי אפשר גם וגם? מתכון מיוחד למרק עם מגוון של ירקות במרקמים שונים וגריסים שהופכים את המרק לתבשיל חם ומנחם

מרכיבים:

1 דלעת יפנית חתוכה לקוביות קטנות
1 דלורית חתוכה לקוביות קטנות
2 קישואים ירוקים חתוכים לקוביות קטנות
2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
1 בטטה חתוכה לקוביות קטנות
1 שומר חתוך לקוביות קטנות
2 בצלים חתוכים לקוביות קטנות
צרור פטרוזיליה קצוצה
צרור שמיר קצוץ
4 כפות גריסים
כף מלח גס
רבע כפית כורכום
רבע כפית פלפל שחור גרוס
שמן זית בחומציות נמוכה

הכנה:

1 מחממים סיר עם מעט שמן זית ומתחילים לטגן את הבצל עד שהוא מזהיב
2 מוסיפים את הירקות הכתומים וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב מדי פעם כ5 דקות
3 מוסיפים את שאר הירקות ומערבבים וממשיכים לצלות כ10 דקות
4 מוסיפים את העשבים הקצוצים ואת הגריסים ומתבלים ומערבבים
5 מוסיפים כ2 ליטר מים רותחים ומבשלים כ3/4 שעה על אש נמוכה

בתאבון!

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו