אובמה: "לדברי נתניהו ביום הבחירות יהיו השלכות על מדיניות החוץ שלנו"

הנשיא האמריקני מבהיר כי הממשל לא שוכח את אמירותיו הבעייתיות של ראש הממשלה לקראת סיום מערכת הבחירות, ויהיו לכך השלכות מעשיות • עם זאת, אובמה אומר כי הוא אוהב את ישראל ותומך בה באופן מלא: "אם אתה מתעמת עם הממשלה הישראלית בפומבי, אז מיד תופשים אותך כאנטי-ישראלי וכאנטי-יהודי. אני מתנגד לכך באופן מוחלט"

נשיא ארצות הברית ברק אובמה אומר כי להתבטאויות של ראש הממשלה בנימין נתניהו בסוף מערכת הבחירות, אודות ה"ערבים הנעים בכמויות אל הקלפיות" והתנערותו ממחויבות לפתרון שתי המדינות, יהיו השלכות על מדיניות החוץ האמריקנית.

בראיון לעיתונאי ג'פרי גולדברג במגזין 'האטלנטיק' שפורסם היום, מסביר אובמה כי "ההתבטאויות שתיארו את אזרחי ישראל הערבים ככוח פולש שעלול להצביע ומשהו שיש להיזהר ממנו, מנוגדות לחלוטין לניסוח הכרזת העצמאות של ישראל".

"בדיוק מאחר שאנחנו כל כך קרובים לישראל, לא לומר דבר – משמעו יהיה שהבית הלבן יאבד כל אמינות בנוגע לנושאים האלה". הנשיא האמריקני ערך הקבלה בין זכויות השחורים בארצות הברית לזכויות הערבים בישראל, וטען כי גזענות כלפי הערבים שוללת מישראל את הלגיטימיות המוסרית שלה. "לדעתי זה מקשה עלינו הרבה יותר להמשיך ולהגן עליהם בכל הנוגע להגנה על ישראל בזירה הבינלאומית", אמר אובמה.

"אם אתה מביע אמפתיה כלפי הפלסטינים, אתה מיד נחשד כאנטי-ישראלי"

אובמה הדף את הטענות כביכול הוא אנטי ישראלי, "גורמים פוליטיים מנסים להשוות בין תמיכה בישראל ובעם היהודי לחותמת גומי למדיניות שיוצאת מהממשלה הישראלית. כך שאם אתה מפקפק במדיניות ההתנחלויות, אתה מיד הופך לאנטי-ישראלי או אנטי-יהודי", טען הנשיא.

קרא עוד:
[postim]

"אם אתה מביע חמלה או אמפתיה כלפי הנוער הפלסטיני, שמתמודד עם מחסומים והגבלות על יכולת התנועה שלהם, אתה נחשד ברמת התמיכה שלך כלפי ישראל", אמר. "אם אתה מוכן להתעמת עם הממשלה הישראלית בפומבי, אז מיד תופשים אותך כאנטי-ישראלי וכאנטי-יהודי. אני מתנגד לכך באופן מוחלט".

אובמה מתח ביקורת על הרטוריקה הימנית והמאיימת של הממשלה בירושלים, "התקווה שלי היא שעם הזמן השיח יחזור לנתיב של מראית עין של תקווה ולא של פחד. אני חש שכל מה שאנחנו מדברים עליו מבוסס על פחד. בעתיד הקרוב זה נראה חכם – ציניות תמיד נראית קצת חכמה – אבל זה עלול להוביל את ישראל למטה בנתיב שיהיה קשה מאוד לתקן אחר כך כמדינה דמוקרטית עם רוב יהודי".

על פי הכללים הדיפלומטיים, נשיא ארצות הברית מזמין לביקור ממלכתי בבית הלבן מנהיגי מדינות בעלות בריתה של ארצות הברית, לאחר שהם נבחרים לתפקיד. אולם אובמה הבהיר לאחר ניצחונו של נתניהו בבחירות כי ראש הממשלה לא יוזמן לוושינגטון עד לאחר חתימת הסכם הגרעין הסופי עם איראן, מפני שביקור בעיתוי רגיש כזה עשוי להפוך לתקרית דיפלומטית חמורה, כאשר היחסים האישיים בין שני המנהיגים ירדו לרמת שפל של כל הזמנים.

הכתבות המעניינות ביותר

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו