אסאדו בבירה תפו"א אדמה ובצלים / ניסי גולדרייך

בישול בבירה היא צורה מיוחדת לשימוש בנוזלים לתבשיל, בזמן הבישול האלכוהול של הבירה מתפוגג, משאיר רק את הטעמים העדינים שלו ומחזק את טעם הבשר והירקות בלי להשתלט עליהם. הבירה מוסיפה עומק, צבע עשיר, טעם מיוחד לתבשיל וגם רכות מיוחדת בשל רמת החומציות הגבוהה שלו

מרכיבים:

קילו וחצי אסאדו
5 תפוחי אדמה חתוכים לרבעים
4 בצלים חתוכים לרבעים
5 שונים שום שלמים
בקבוק  בירה לבנה
כף מלח גס
כפית פלפל שחור גרוס
כף פפריקה מעושנת
כף תבלין קייג'ון
חצי כוס סילאן או דבש
חצי כוס שמן זית
250 מל  מים רותחים

הכנה:

1 מחממים סיר  סוטאז' שמתאים לתנור וצורבים בו את הבשר טוב מכל הכיוונים ושופכים עליו את הבירה
2 מסדרים את הירקות מעל הבשר
3 בקערה מערבבים את המלח והתבלינים עם הסילאן והשמן זית ושופכים על הירקות ומעסים מעט את הבשר ברוטב ומוסיפים את המים
4 מחממים תנור ל140 מעלות ומכניסים את הסיר עם מכסה לבישול 4 שעות

לכבוד שבת קודש

הכתבות המעניינות ביותר

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו