לא לפני הרבה שנים לפני חידוש הטכנולוגיה הגדולה ששמה 'מקררים' נאלצו זקנינו ממש בערב החג לטרוח וללכת לשוחט לשחוט את הבשר והעוף לכבוד החג ולאחמ"כ לבודק ולאחמ"כ להתחיל את הבישולים לחג.
קרא עוד:
[postim]
היום אנו לא נבין איך הסתדרו אבותינו כשיש משחטות מהודרות ומרווחות, אשר בימים אלו כבר מכינים את העופות והבשר אשר יעלו על שולחנינו לכבוד החג.
JDN מגיש לכם הצצה אל תוככי מפעל 'עוף עוז' ביישוב שגב שלום אשר ממנו רוכשים רבבות יהודים את הבשר והעופות לכבוד שבת וחג.
של איזה כשרות הצוות הזה?
רבנות מהדרין באר שבע
אבא טורצקי – תעיין היטב בתמונות
יישר כח לאתר המכובד שמאיר מדי פעם נושאים הקשורים לציבר החרדי.
מה חשיבות של תמונות אלו ? לדעת כי מאחורי השקית הקפואה (תרתי משמע) הנמצאת במקרר הסופר מרקט עם חותמת הכשרות המהודרת, יש שרשרש אנושית ארוכה העוסקת בכל המכלול של אלף ואחד פרטים הדואגים לכל הלוגיסטיקה החומרית והרוחנית עד שהינך מקבל את העוף הכשר בצלחת.
לאחר עיון בתמונות, רואים שמאחורי הכשרות יש אנשים בעלי משפחות שאם הם נותנים את עצמם ואת כל היראת שמים שלהם לנושא השחיטה, הרי שאנו רוצים שהם יפרנסו את משפחתם בכבוד ובשלוה, ולא יקבלו משכורת זעומה כמו ברבנות, ואו אז ראשם ורובם יהיה איפה הם מביאים עוד שקל לילדים ולמשפחה ולא למעקב אחר הכשרות והפיקוח במפעל.
ר' אבא היקר, התלונן בתוכניתו של מוטי לביא בעונת הקוטג'ים ששטף את הארץ למה המחירים של העוף המהודר יקר עשרת מונים על עוף רבנות. לכו לכם לכשרות רבנות ראו מי הם אנשי העשיה ותשוו למה שאתם מפרסמים כאן, אנשים של צורה ויראת שמים המשקיעים את כל כוחם בדאגה לכשרות, וככאלו מגיע להם משכורת המכבדת את בעליה (וכולי תקוה שאכן שכרם ראוי) ולכן מחיר העוף התמים בסופר כל כך יקר.
אם רוצים כשרות מהודרת צריך לשלם שלאנשים יהיה אכפת שהם נותנים את הנשמה.