אחת ולתמיד: המתכון המושלם לסושי ביתי

הסושי הפך בשנים האחרונות למאכל פופולארי במיוחד בישראל. למרות המחיר היקר שלו, הרוב קונים אותו כשהוא מוכן ונמנעים להכין אותו בבית. וחבל. עם מעט רצון ומאמץ תוכלו גם אתם להכין ארוחה מקורית, טעימה ובלתי נשכחת

כתבות נוספות בנושא:

האדמו''ר מסקולען ירושלים במעונו של גאב"ד ירושלים
שמחת הנישואין לבן רב קהל חסידים טבריה ובת אב"ד מאקווא נתניה
דוכן העיתונים • כל שערי השבועונים על המסך שלכם
החל מחזור 23 לעידוד כתיבת חידו"ת שע"י ממלכת התורה 'וכתבתם'

קול כבודה (1)_עמוד_2

לאורז:

3 כוסות אורז עגול לסושי

3 כוסות מים

3 כפות חומץ אורז

3 כפות סוכר

כף מלח

למילוי:

אבוקדו אחד גדול

בטטה אחת גדולה

חתיכת דג סלמון או טונה (10 רצועות דקות)

עירית

סלק אחד בינוני

לטמפורה:

ביצה

2 כפות קורנפלור

פירורי פאנקו

שמן לטיגון

אופן ההכנה:

אורז לסושי – חשוב לשמור על הכללים. שהאורז יהיה עשוי ודביק אך לא רך מדי.

שוטפים את האורז תחת ברז מים עד שהמים ממש נקיים, מסננים את האורז ומניחים בסיר (מומלץ טפלון). מוסיפים 3 כוסות מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה כ‑10 דקות.

מערבבים ומבשלים 10 דקות נוספות.

מסירים מהאש ומעבירים לקערת זכוכית (לקירור).

בכלי נפרד מערבבים חומץ אורז, סוכר ומלח ויוצקים מעל האורז כשהוא חם.

מערבבים ולא בתנועות סיבוביות כדי לא ליצור תערובת דייסתית.

מניחים את האורז לקירור לפני הגלגול.

למילוי:

חותכים את הבטטה לרצועות ואופים בתנור כ‑20 דקות, עד שהבטטות מתרככות אך לא נהיות רכות מדי.

סלמון – אפשר לאכול חי, אבל אני אופה את הסלמון בתנור עם מעט טריאקי, במשך 5 דקות. שימו לב שהסלמון לא יתייבש.

את הסלק יש לחתוך לרצועות דקות דקות, וגם את האבוקדו.

להרכבה בשיטת אינסייד-אאוט:

מניחים את האצה על ניילון נצמד.

מניחים על גבי האצה אורז בכמות של כדור, בעזרת ידיים רטובות.

מהדקים היטב לאצה ומשאירים את החלק הקדמי בלי אורז, שיהיה מקום למילוי.

הופכים את האצה כך שהאורז יהיה כלפי מטה והאצה כלפי מעלה.

מניחים את הירקות והדג שאנחנו אוהבים, בשורה מסודרת לאורך החלק הקדמי של האצה, ובעזרת המחצלת מגלגלים את הרול.

לטמפורה (ציפוי קריספי) – לא חובה:

בצלחת אחת מערבבים ביצה עם קורנפלור, ובצלחת שנייה פירורי פאנקו.

טובלים רול אחד בתערובת הקורנפלור ומיד לאחר מכן בפאנקו.

מטגנים (כמו שניצל) את הרול מכל הכיוונים, עד שהפירורים יהיו זהובים.

מקררים מעט ופורסים כל רול לשמונה פרוסות.

מגישים לצד רוטב טריאקי.

המתכון מתפרסם באדיבות אתר 'קול כבודה'

הכתבות המעניינות ביותר

רבבות במעמד סיום המחזור השני של 'הדף היומי בהלכה' של 'דרשו' בארנה • שידור חי
המתווה שהוצג לגנץ: אביתר תמורת חומש; בימין תוקפים - "הסכמים יש לכבד"
מעמד 'כבוד חכמים ינחלו' לאברכי כולל להוראה ויז'ניץ עפולה
הפיצוץ בחתונה: מתקן קונפטי ששולבו בו זיקוקים הביא לפציעתם של הצעירים
המקובל רבי ציון בוארון ערך תפילת שובבי"ם בכולל "זוהר השלום" באשדוד
האדמו"ר מנדבורנה ירושלים במעמד פתיחת הכולל בבית מדרשו בבני ברק
שלג כבד מכסה שוב את החרמון; 20 ס"מ נוספו במפלס התחתון • צפו
הרמב"ם היומי • ספר קרבנות הלכות תמורה פרק ד' • צפו
הפינה היומית: שתי דקות על כיבוד הורים עם הרב אהרן רוט • צפו
עִנְבֵי הַגֶּפֶן בְּעִנְבֵי הַגֶּפֶן • שמחת התנאים לנכדת האדמו"ר מוואסלוי
המאמץ הדיפלומטי: מקרון נפגש תוך 36 שעות עם פוטין, זלנסקי ושולץ
רוסיה תפתח בתרגיל ענק בבלארוס; ארה"ב שולחת אלפי חיילים • צפו
דינר לטובת ישיבת באבוב בני ציון • גלריה
השיעור היומי: הרב דוד חבושה • צפו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם חֲמִישִׁי • כותרות העיתונים – ט' באדר א' ה'תשפ"ב
גדולי תורה ורבני עולם התשובה באו לאחל מזל טוב בחתונת בת הרב יגאל כהן • גלריה
פריצת דרך בהפקת אנרגיה: כור גרעיני ניסיוני בבריטניה שבר שיאים
תיעוד: האדמו"ר מסאדיגורה ירושלים בציון הרשב"י במירון
0 0 הצבעות
דירוג הכתבה
1 תגובה
ישנות
חדשות המדורגות ביותר
Inline Feedbacks
הצגת כל התגובות

הערה: טמפורה אמיתית מקבלת נפח ואווריריות ע"י שימוש בסודה קרה.
150 גר' קמח מנופה היטב
1 כוס סודה קרה (כוס=250 מ"ל)
1/2 כפית מלח
1 ביצה

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו

Hide picture