צילום וסטיילינג: נטלי לוין

מתכון להכנת בראוניז שוקולד עם קרם תותים

שוקולד ותותים הם שילוב אהוב במיוחד, והבראוניז הבאים לוקחים אותו שלב אחד קדימה. בראוניז פאדג'יים עם קרם תותים עשיר ופרוסת תות לקישוט. קינוח קל מאוד להכנה שאפשר להכין בקלות גם ללא גלוטן. מושלם כקינוח לימים הקרים!

כתבות נוספות בנושא:

אריסה ביתית / עטרה ז'ורנו
חלות  כוסמין / ניסי גולדרייך
איך מכינים ומכניסים שבת בנחת? / ניסי גולדרייך
תבשיל אורז עם שוקיים / ניסי גולדרייך

זמן הכנה: שעתיים
רמת קושי: קל
כמות: 20*20 ס"מ

לבראוניז
200 גרם שוקולד פרה מריר
150 גרם חמאה (או מרגרינה, לגרסת פרווה)
200 גרם (כוס) סוכר
3 ביצים
רבע כפית מלח
70 גרם (חצי כוס) קמח או קורנפלור

לקרם תותים:
250 מ"ל (כוס) שמנת מתוקה, קרה מאוד (או קצפת ריץ', לגרסת פרווה)
40 גרם (שליש כוס) אבקת סוכר
40 גרם (4 כפות) אינסטנט פודינג וניל
45 גרם (3 כפות) תותים מרוסקים, מסוננים

לקישוט:
3-4 תותים טריים, חתוכים לרבעים

הכנת הבראוניז:
• מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית.
• שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה. מוסיפים חמאה וממיסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
• מוסיפים סוכר וטורפים עד שהוא נטמע בתערובת.
• מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה, תוך טריפה בין הוספה להוספה.
• מוסיפים מלח וקמח וטורפים רק עד שאחיד.
• יוצקים את התערובת לתוך התבנית ומיישרים את החלק העליון.
• אופים במשך 18-22 דקות, או עד שקצוות העוגה מתייצבים, אך החלק המרכזי עדיין מעט רוטט.
• מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר וחותכים לקוביות.

הכנת קרם התותים:
• בקערת מיקסר עם וו הקצפה שמים שמנת, אבקת סוכר, אינסטנט פודינג ותותים מרוסקים ומקציפים במהירות גבוהה עד שמתקבל קרם אחיד ויציב מאוד.
• מעבירים את הקרם לשק זילוף עם צנתר משונן בקוטר 2 ס"מ ומזלפים תלוליות קרם בחלק העליון של הבראוניז.
• מקשטים כל בראוני ברבע תות ומגישים.

טיפ של עלית!
• שומרים את הבראוניז בכלי סגור במקרר עד 4 ימים.
• במקום תותים אפשר להשתמש בפטל, דובדבנים או כל פרי יער אחר שאוהבים.
• לגרסה ללא גלוטן משתמשים בקורנפלור במקום הקמח.
בתיאבון!

הכתבות המעניינות ביותר

רבבות במעמד סיום המחזור השני של 'הדף היומי בהלכה' של 'דרשו' בארנה • שידור חי
האדמו''ר מסקולען ירושלים במעונו של גאב"ד ירושלים
שמחת הנישואין לבן רב קהל חסידים טבריה ובת אב"ד מאקווא נתניה
המתווה שהוצג לגנץ: אביתר תמורת חומש; בימין תוקפים - "הסכמים יש לכבד"
דוכן העיתונים • כל שערי השבועונים על המסך שלכם
החל מחזור 23 לעידוד כתיבת חידו"ת שע"י ממלכת התורה 'וכתבתם'
מעמד 'כבוד חכמים ינחלו' לאברכי כולל להוראה ויז'ניץ עפולה
הפיצוץ בחתונה: מתקן קונפטי ששולבו בו זיקוקים הביא לפציעתם של הצעירים
המקובל רבי ציון בוארון ערך תפילת שובבי"ם בכולל "זוהר השלום" באשדוד
האדמו"ר מנדבורנה ירושלים במעמד פתיחת הכולל בבית מדרשו בבני ברק
שלג כבד מכסה שוב את החרמון; 20 ס"מ נוספו במפלס התחתון • צפו
הרמב"ם היומי • ספר קרבנות הלכות תמורה פרק ד' • צפו
הפינה היומית: שתי דקות על כיבוד הורים עם הרב אהרן רוט • צפו
עִנְבֵי הַגֶּפֶן בְּעִנְבֵי הַגֶּפֶן • שמחת התנאים לנכדת האדמו"ר מוואסלוי
המאמץ הדיפלומטי: מקרון נפגש תוך 36 שעות עם פוטין, זלנסקי ושולץ
רוסיה תפתח בתרגיל ענק בבלארוס; ארה"ב שולחת אלפי חיילים • צפו
דינר לטובת ישיבת באבוב בני ציון • גלריה
השיעור היומי: הרב דוד חבושה • צפו
0 0 הצבעות
דירוג הכתבה
1 תגובה
ישנות
חדשות המדורגות ביותר
Inline Feedbacks
הצגת כל התגובות

בלי קרם לטעמי יותר טעים ??

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו

Hide picture