מתכון בסיסי לכדורי שוקולד:
(פרווה/ חלבי)
מצרכים (25-30 כדורים):
300 גרם ביסקוויטים מסוג "פתי בר" מפוררים
8 קוביות שוקולד מריר (30 גרם)
50 גרם חמאה/ מרגרינה
3 כפות אבקת קקאו
3-4 כפות סוכר גדושות
חצי כוס חלב/ מים
*קוקוס לציפוי
אופן הכנה:
-מניחים בקערת זכוכית את החמאה וקוביות השוקולד וממיסים במיקרוגל מספר שניות. מוציאים ומערבבים עד שמתקבלת תערובת שוקולד חלקה.
-מערבבים חצי כוס חלב (או מים) עם אבקת הקקאו והסוכר (הערה: מומלץ לערבב את הסוכר והקקאו בכמה כפות מים רותחים ולאחר מכן להוסיף חלב/מים עד חצי כוס). לאחר שהסוכר נמס שופכים לקערת השוקולד.
-מוסיפים לקערה את פירורי הביסקוויטים ומערבבים היטב.
-בעזרת הידיים יוצרים כדורים וטובלים בתוך צלחת קטנה עם קוקוס.
עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר במקרר 3 שעות לפחות לפני ההגשה.
פעילות לילדים מכדורי שוקולד:
תערובת של כדורי שוקולד שניתן לעשות ממנה המון ולהיות יצירתיים. רעיון מצוין להפעלת ילדים בחופשת הקיץ, בימי הולדת ובכלל.
מתחילים בהכנת תערובת כדורי שוקולד בסיסית – כנ"ל.
הערה: אם במקרה הסוכריות אינן נדבקות לכדורים או שקשה לרדד זה אומר שהתערובת מעט יבשה ויש להוסיף עוד 1-2 כפות מים/חלב לתערובת ולערבב.
ציפויים לכדורי שוקולד-
ממלאים צלחות שטוחות במגוון ציפויים כמו סוכריות צבעוניות מכל מיני צבעים וצורות, קוקוס, אגוזים טחונים. הילדים מגלגלים לכדורים ומצפים.
–
עוגיות מכדורי שוקולד ללא אפיה
פורסים נייר אפיה על משטח עבודה, מניחים את תערובת כדורי השוקולד ומעל פורסים נייר אפיה נוסף. מרדדים לבצק בעובי של כחצי ס"מ לפחות.
בעזרת קורצנים קורצים צורות ומקשטים בסוכריות צבעוניות.
–
כדורי שוקולד מצופים שוקולד
מניחים בקערית 100 גרם שוקולד מריר או חלב (אפשר לשלב חצי מריר וחצי חלב) עם כף שמן וממיסים במיקרוגל מספר שניות (10-15 שניות בכל פעם) ומערבבים לתערובת חלקה. נועצים מקלות בכדורי השוקולד, טובלים מכל הצדדים ומניחים על צלחת. מכניסים למקרר לכמה דקות עד להתקשות הציפוי.
–
אפשר גם להיות יצירתיים…
תהילה אין כמוך ואין על הדברים המעניינם שאת מעלה המשיכי לעשות חיל
ולהביא לנו עוד מתכונים ותעסוקה….
הי, מירי! כיף לפגוש אותך פה… 🙂