מטבוחה
אצלנו בבית מסופרת בדיחה עממית ידועה:
אישה אחת הכינה סלט עגבניות ופלפלים מבושל ובטעות הכניסה גם פלפל חריף. כשטעמה, עלו דמעות של חריפות בעיניה ושאלו אותה בני הבית "מא'ת בוכה?" ומכאן, לעולם ועד, נגזר שמו של הסלט החריף החריף והטעים הטעים הזה – מטבוחה.
נו, טוב. לא נסתיר את האמת: "מטבוחה" בערבית פירושו מבושל.
וכמו עוד מאכלים מסורתיים , גם למטבוחה ישנן גרסאות רבות, שונות ומשונות.
הנה אחת מהן ויש גם בונוס: 2 טריקים לקילוף פלפלים ולקילוף עגבניות. שימושי למטבוחה ולסלטים אחרים.
המתכון המלא:
מה צריך?
8 עגבניות
2 פלפלים אדומים (גמבה)
1-2 פלפלים ירוקים חריפים, בהתאם לרמת חריפות הרצויה
4 שיני שום, פרוסות
1 כפית מלח
1 כף פפריקה
4 כפות שמן זית
1 כף סוכר
מה עושים?
1. מניחים את הפלפלים על כיריים ושורפים עד שהקליפה שחורה.
בעודם חמים, מניחים את הפלפלים בקופסא וסוגרים מיד. ניתן גם לשים אותם על צלחת ולסגור עם ניילון נצמד.
להמתין 3-5 דקות. ואז מקלפים את הקליפה ושוטפים כדי להסיר חתיכות שרופות.
חותכים את הפלפלים "קפד ראשו", מסירים את הגבעול והגרעינים. חותכים לרצועות ומניחים בצד.
2. מביאים סיר גדול של מים לרתיחה. חותכים צורת X בתחתית העגבניות.
מניחים את העגבניות במים הרותחים למשך 30 שניות, לא יותר שלא יהיה קשה לקלף. מוציאים את העגבניות מהסיר החם ומעבירים לקערה גדולה מלאה במי קרח (כדי לעצור את הבישול). הקליפה תרד בקלות.
3. למחבת בינונית, מכניסים את העגבניות, השום והסוכר. מבשלים על אש נמוכה במשך 10 דקות.
4. מוסיפים את שמן הזית, פלפלים פרוסים, פפריקה ומלח. מערבבים את המטבוחה ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך 90 דקות, מערבבים מדי פעם כדי למנוע הדבקות לתחתית המחבת.
מקררים לפני ההגשה.
חממו פיתות או לחמניות ו… צאו לדרך!
אתם עשר
מט בו חה
חחחח