8 שוקיים של עוף נקיים מעור
לבלילה:
כוס קמח
2 ביצים
כוס סודה או בירה או מים
כפית חרדל דיז'ון
מלח
פלפל
לציפוי:
3 כוסות פירורי לחם
חצי כוס שומשום
כף פפריקה מעושנת
חצי כפית פפריקה חריפה
מלח
להגשה: פירה תפו"א, ירקות צלויים
הכנה:
1 בסיר עם מים רותחים מבשלים את השוקיים 20 דקות, מוציאים ומייבשים
2 בקערה שמים את כל מרכיבי הבלילה ומערבבים היטב שלא יהיו גושים במידה ומדי סמיך, ניתן להוסיף מעט סודה
3 מוסיפים את העוף לבלילה ומערבבים ומשרים רבע שעה
4 בקערה נפרדת שמים את מרכיבי הציפוי ומערבבים
5 טובלים היטב את השוקיים בבלילה ומצפים בתערובת הפירורי לחם היטב מכל הכיוונים
6 מחממים מחבת עם שמן עמוק ומרתיחים את השמן ומטגנים את השוקיים עד להשחמה יפה
מגישים חם לצד פירה וירקות
בתאבון!
אחד הדברים היותר טובים שיש לאכול בעןלם בליל שבת