קינוח לראש השנה: שכבות תפוחים בקצפת עם פירורים
כוסות הגשה קטנות
מצרכים (5-6 מנות אישיות):3 תפוחים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
מיכל שמנת מתוקה/ קצפת צמחית (250 מ"ל)
2 כפות גדושות אבקת אינסטנט פודינג וניל
שליש כוס חלב/ חלב סויה / חלב קוקוס
12 ביסקוויטים מפוררים גס (מומלץ מסוג פתי בר. אפשר להשתמש גם בעוגיות פריכות מתוקות או ביסקוויטים ללא גלוטן)
אופן הכנה:מכינים את הקצפת: מקציפים את השמנת במשך דקה, מוסיפים אינסטנט פודינג וניל וחלב וממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת יציבה.
מרכיבים את הקינוח לפי השכבות הבאות:
תפוחים (בתחתית)
קצפת
פירורי ביסקוויטים
קצפת
תפוחים
קצפת
פירורי ביסקוויטים (שכבה עליונה)
עוטפים את הכוסות בניילון נצמד ומכניסים למקרר. מומלץ להכין באותו יום שמגישים.
הערה: את הקצפת מומלץ להזליף באמצעות שקית זילוף (אפשר למלא שקית אוכל בקצפת ולגזור את הפינה).
למתכונים נוספים