מרק קישואים ושמיר
הרכיבים:
1 ק"ג קישואים חתוכים לקוביות
2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
1 גזר חתוך לקוביות
1 בצל
צרור עלי שמיר טרי
מעט שמן זית
מלח ופלפל שחור
איך מכינים:
מכניסים לסיר את כל החומרים למעט השמן, המלח והפלפל שחור. מוסיפים מים עד גובה הירקות, ומביאים לרתיחה. מנמיכים את להבת הגז, מכסים ומבשלים כארבעים דקות עד שעה עד שכל הירקות מתרככים. מוסיפים שמן זית, מלח ופלפל וטוחנים בבלנדר עד לקבלת מרקם קרמי.
– קרוטונים שום שמיר –
הרכיבים:
חצי חלה שנשארה משבת
צרור עלי שמיר קצוצים
2 שני שום כתושות
1/4 כוס שמן זית
איך מכינים:
חותכים את החלה לקוביות קטנות בגודל הקרוטונים.
מחממים את השמן ומטגנים את קוביות הלחם עם התבלינים עד להשחמה קלה. מערבבים תוך כדי על מנת שכל הקרוטונים יספגו את התבלינים והטיגון יהיה אחיד. הטיגון סוגר אותם ושומר על טעמם ופריכותם בתוך המרק.
מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם ל180 מעלות במשך כעשר דקות. היזהרו לא לחרוך אותם.
כשהמרק מוכן, מכניסים לתוכו את הקרוטונים ולוגמים בהנאה.
בתאבון!